lördag, oktober 31, 2020

Blå måne

 

Det är väl inte så allmänt känt men i dag är det faktiskt "blåmånedagen". Ja, det är alltså inte så att månen blir blå men att det blir fullmåne två gånger samma månad händer sällan, det sker ca var 2.5 år. Måste firas!

Äntligen en rolig sportnyhet!

SDS 2020-10-31

 

fredag, oktober 30, 2020

Limhamns korpen 1954

 

Denna fantastiska bild hittade jag på ”Bildarkiv i syd” av en händelse. Köpte en digital kopia av den. Det är de tre mästerskyttarna det året, min far längst till vänster, då 31 år. Kändes lite konstigt att hitta den först nu, 66 år senare!
Leta du också i det stora arkivet som är sökbart:   https://bilderisyd.se/bilder/

Alla helgons dag imorgon

Har införskaffat ett gravljus på Kjell&Co som påstås brinna i 1200 timmar. Det blir 50 dagar, naturligtvis under ideala förhållande, dvs rumstemperatur. Mer realistiskt är tre veckor, vi får väl se. Lyktan går på batteri men fladdrar som ett riktigt stearinljus. Den ska placeras på mina föräldrars och min systers grav. Det ska bli intressant att se om den får stå i fred, det går ju så många skrönor och rykten om diverse 
stölder på kyrkogårdar, ska bli intressant att se hur länge den får stå orörd. Vad tror du? Inom parantes kan jag nämna att jag lade en spade bakom gravstenen för 35 år sedan, och den har ingen rört, ännu.

torsdag, oktober 29, 2020

Om några månader...

 

...ska jag gå barfota här, i min barndoms Torna-Hällestad och känna gräset mellan tårna. Igår var jag ovanligt nedstämd och känslorna tog över förnuftet. Det är jobbigt att gå på cellgifter och det går mycket upp och ner. Jag får inte glömma att man faktiskt lyckats ta bort min cancertumör och att jag har stora förutsättningar att bli återställd till sommaren, cellgifterna är ju till för att förhindra recidiv. Valet är enkelt, förnuftet säger ”bit ihop” även om det inte alltid är så lätt. Hoppas ni som läser bloggen förstår att jag ur diagnostisk synvinkel är frisk men ofta känner mig mycket sjuk och trött. Just nu är aptiten tillbaka och jag kan både äta och dricka igen, till och med ta ett litet glas vin när jag så behagar...

🍷

onsdag, oktober 28, 2020

Ett tillfälligt bottenläge...

Påverkan på slemhinnorna, framförallt matstrupe och magsäck gör att jag inte kan äta eller dricka alls, i bästa fall får jag i mig 1-2 dl vatten. Lägg där till en trötthet utan like. Ja, nu är det faktiskt väldigt kämpigt och på måndag blir det ny dos cytostatika. Jag som redan gått ner 12 kilo kommer att fortsätta krympa. Var i kontakt med onkologens jour och har fått några syrahämmande tabletter men jag har ännu inte känt någon förbättring. Det börjar också bli svårt att sysselsätta sig men i går fann jag åtminstone en tröst när jag tittade på filmatiseringen av ”Bombi-Bitt och jag” efter Piratens debutbok. Visserligen en gammal produktion men men med Piratens lugna speakande. Särskilt fascinerade var naturscenerna med Bombi-Bitt och Eli när de vandrar omkring i skogen på våren, endast barfota på ängarna. Ja, det ska jag också göra när den tiden kommer, måtte den snart komma. 2020 var ett jäkla år som jag sent ska glömma! 

söndag, oktober 25, 2020

Veckorapport

Hoppas ni inte har något emot att jag visar verkligheten. Så här fint har operationssåret läkt nu, mycket tack vare Mariannes proffsiga skötsel. De senaste dagarna har jag däremot mått ganska dåligt. Orkeslösheten är kvar men slemhinnorna i munnen, matstrupen och magsäcken har blivit väldigt sköra. Jag kan bara äta och dricka musbitar väldigt långsamt, allting blir starkt som sprit. Hoppas det är övergående och framförallt inte blir värre inför nästa dos cytostatika måndagen den 2:e november. Dessutom sover jag ganska dåligt och vaknar en gång i timmen. För övrigt är mina labprover bra och blodtrycket håller sig i schack!