torsdag, september 28, 2017

Lunch på stan

 Idag lunchade jag och Marianne med min gamle arbetskamrat Martin. Vi besökte restaurang P2 som ligger vid Dockan. Ett trevligt ställe med god mat till hyfsade priser.

 Vi hade mycket att prata om så tiden gick fort, vi får göra om det snart igen!

 Marianne och jag är utsatta för en renovering i lägenheten ovanför för vår. Det är tal om bilningsarbete i en vecka, om ni nu vet vad det är. Vi vet det med bestämdhet. Oväsendet fick oss att lämna hemmet redan 11.00 så vi kollade in på lite andra tänkbara ställen för lunch. Här ser ni trappan till KP på posthusplatsen.

 Så här fint är det på insidan.

 Posthusplatsen, som inom parantes lider av bänkbrist, endast en stackars bänk på denna stora yta!


 Ingången till gamla Wallmans salonger på Grynbodgatan-Generalsgatan. Här öppnar snart en ny restaurang.

 Tittar man in ser det ut att bli väldigt fint

 Jag är ju gammal fotograf och kom att tänka på så många fotoaffärer det fanns i Malmö förr. För att utforska det gick jag till biblioteket och fann en gammal telefonkatalog från 1965. Idag finns ett fåtal fotoaffärer kvar. Tiderna förändras!


Slutligen en efterlysning. Denna cykel har nyligen stulits utanför Kronprinsen och tillhör en av våra vänner. Har du sett den så kontakta mig. Tack!

söndag, september 24, 2017

Sommar igen


Vi åt middag i lugn och ro på gamla Casa Mia på Södergatan, både billigt och gott. Det var skönt att kunna sitta på uteserveringen och titta på folk som passerade förbi.

Casa Mia öppnade 1983 i Malmö

Lång promenad i Malmö

 Vi gick en fyra timmar lång promenad med yngsta barnbarnet. Fåglarna lyste tyvärr med sin frånvaro men vi gick istället via Västra Hamnen upp i centrala staden och roade oss med lite annat. Här lyssnar vi på en duktig gatumusikant på behörigt avstånd.

 Vid Anna Lindhs plats finns detta färgglada konstverk.

Det gäller att värja sig emot mormors attacker!Skönt att vila i morfars famn efter den långa dagen.

Alla tre utanför EON på söndagen efter fågelmatning

Fredagstura till Helsingör

 Efter ett flertal turer i somras kan vi nu konstatera att den trevligaste båten är Mercandia 8. Den är visserligen äldst och orenoverad men har kvar den charm man förknippar med turande.