torsdag, maj 26, 2016

Baby

 När vi var på promenad i Västra hamnen stötte vi på min gamle arbetskamrat, Martin med hustru, som stolt visade upp sin nyfödda son, endast fyra dagar gammal. Välkommen till världen!


onsdag, maj 25, 2016

Sommar i Köpenhamn

 Vi hittade ett nytt ställe vi inte kunde motstå.


 Det var underbart väder med 25 graders värme, inte många turister och en avslappad atmosfär i byen.På värdens tak...

 Alltså, hyresvärdens tak. Jag fick tillstånd att besöka taket på Kronprinsen, 27: våningen på cirka 90 meters höjd. Meningen var att jag skulle ta en sfärisk bild, men tekniken krånglade.  Här får ni se några vanliga bilder istället. Jag har dock fått löfte om ett takbesök till så den sfäriska bilden kommer vad det lider.

 Utsikt åt nordväst. Räcket kändes inte helt pålitligt...

 Väster

 Nordöst

 För att komma ut på taket var man tvungen att passera hissmaskinrummet och krypa ut i den grå luckan bakom. Spännande!

Här är trappan från 26:e till 27:e våningen som få haft tillträde till.

måndag, maj 23, 2016

Övriga aktiviteter i veckan som gått

 Det blir mycket cyklande som pensionär, här ute vid brofästet på Lernacken.

 Det finns många fina utsiktsplatser längs cykelvägen och det är tyst och skönt.

 En dag tog vi tåget till Helsingborg, inget ovanligt i sig, men i Teckomatorp blev vi inväxlade på fel spår och tåget fick backa tillbaka två kilometer. Jag har aldrig hört talats om något liknande. Lokföraren såg smått generad ut när han gick genom tåget för att byta plats.

 Vi har även hälsat på min systerson Jonas, som nyligen blivit 30, som bor i en ovanlig etagelägenhet ovanför Filmstaden på Davidshallsgatan. Här förevisar han den gemensamma uteplatsen på översta våningen.

 En tur till Zoo i Köpenhamn har vi också hunnit med. Det är en cirka tre kilometers promenad från centralstationen. Och billigt, om man som vi har årskort...

Vi hade egen mat med oss, det finns särskilda bord för ändamålet. Restaurangerna är dyra här!

10-års firande

 Vårt äldsta barnbarn fyllde 10 år i veckan, tänk vad tiden går. Som vanligt blir det en tur till Tivoli i present från mormor och morfar. En fin draktårta, som farmor tillverkat, uppskattades och födelsedagsbarnet valde att halshugga draken...


På söndagen var vi och såg Cirkus Cirkör på Hipp, biljetterna hade jag fått som gåva på min födelsedag i februari. En fantastisk föreställning med akrobater, jonglörer men även substans av allvar.