lördag, mars 02, 2013

En dag för mig själv

 För en gångs skull hade jag en hel dag för mig själv. Resultatet blev en härligt lång promenad i nästan alla delar av Malmö. Här ser ni några trevliga ungdomar på Lorensborgstorget som jag språkade med en stund. Tiderna har förändrats och som deltidspensionär är jag glad att vi bor i Kronprinsen ;-)

 På Kronprinsens köpcentrum var det "Kanonlördag" dvs man försökte locka hit kunder från de stora köptemplena (rätt svenska?). Det var faktiskt mycket folk men som deltidspensionär är det bra som det är. Den här Brioutställningen hade vårt äldsta barnbarn uppskattat. Jag tog i alla fall den nya Briokatalogen åt honom.

Detta unika erbjudandet fick mig att skratta högt. Ännu roligare var det när en god vän som tog del av bilden föreslog att vi tillsammans, med respektive hustru, genast skulle nappa och ha en massbegravning. Ja, det är ganska roligt att vara deltidspensionär...

En sjömans gamla bilder

 Idag vill jag än en gång påminna om vår gamle vän Kurts bilder från när och fjärran. Jag har samlat en del på sidan här.
Jag har fått viss respons från 5-6 personer som gick på värmen tillsammans med honom. De som hör av sig brukar belönas med en CD med alla 2000 bilderna. Jag är tacksam för alla som hjälper till att sprida sidan så att jag kan få mer information om bilderna.

 Tala om hårt barliv. Troligen Hongkong i början av 70-talet.

 Kurt själv med den mini-mc han alltid hade med ombord och använde för sightseeing i besökta delar av jordklotet.

 Här är Kurt med sin dotter Eliza

 En manuell typ av bergochdalbana...

Tatueringar var sjömännens identitet, men de såg annorlunda ut än dagens.

torsdag, februari 28, 2013

Sista dag som heltidsarbetare

Från och med i morgon kommer jag att arbeta 80%, dvs jag tar ut delpension eftersom jag fyllt 61. Mina kollegor och jag hade en ärtsoppslunch på Rådhuskällaren dagen till ära. Ja, vi hade väl annat att fira också, vi har haft en knölig tid med flytt av arbetsplats m.m.

onsdag, februari 27, 2013

Vårkänsla och ny utsikt

 Visst är jag van vid fin utsikt från mitt hem på 21:a våningen men utsikten från min nya arbetsplats är inte fy skam den heller. Långt borta i horisonten ser ni SDS-huset.

Visst är våren på väg; här sitter folk och solar utanför Residenset på lunchen. Om en månad öppnar uteserveringarna på Lilla Torg. Gissa om jag längtar!

tisdag, februari 26, 2013

Träd i full blom!

Ja, det är väl det enda träd som ständigt blommar i Malmö. Jag har skrivit om det tidigare; Nappaträdet i Rönneholmsparken. Kanske något för Socialstyrelsen, ett missbruksträd där man lovar bot och bättring. Ölburkar, vinflaskor eller haschpipor?

Ny arbetsplats

Hur många andra har ett så här mysigt pausrum...

söndag, februari 24, 2013

Slut på vintern?

 Hur som helst kommer vintergäck och snödroppar på Gamla Begravningsplatsen nu. Personligen har jag aldrig längtat så mycket efter vår som nu efter denna låååånga vinter! Vad är det för ett föremål i bildens övre vänstra hörn? Förmodligen ytterligare en meteorit på väg mot terra firma...?Vi besökte min mor och drack upp säsongens sista glögg, det värmde gott.

Teater med barnbarn


 Barnbarnet fascinerades av denna bil!Själva föreställningen av Robin Hood var kanske inte det bästa vi sett men det var ganska roligt ändå.

Biobesök i Lund i fredag 22 februari

Vi var och såg filmen "Berättelsen om Pi" som var riktigt bra. Efteråt hittade vi denna sobra bar att värma sig i från vinterkylan, belägen på Stortorget och vid namn "Herkules". Högsta betyg!