torsdag, augusti 01, 2019

Tillbaka till dåtiden och träff med intressanta människor

 Av en ren slump har vi fått kontakt med de nuvarande ägarna till mina föräldrars gamla hus i Torna-Hällestad. Vi blev inbjudna tack vare min blogg som en av deras döttrar uppmärksammat. För mig blev det en känslomässig resa tillbaka i tiden men jag kan konstatera att huset fortfarande är ytterst hemtrevligt och prydligt utan några radikala stilförändringar. Jag passade på att skänka en oljemålning på huset som Uno Jönsson gett min far på hans 60-års dag 1983.
 Vi blev också bjudna på kaffe med tårta. Tack för er stora gästfrihet!

 Här poserar vi vid eken jag planterade för cirka 55 år sedan.

 Efter besöket vandrade vi på den gamla banvallen till Dalby. På bilden ser ni "Lapporten" som den kallas lokalt.

 Vi stötte också på ett lantbrukarpar där mannen och jag visade sig ha många  gemensamma barndomsminnen, väldigt trevligt att språkas en stund!


 För några dagar sedan träffade vi en trevlig familj från Syrien på tåget som berättade om sin brokiga historia, om än på knagglig svenska.


Inte så konstigt om man blir eftertänksam efter alla dessa fina möten med för mig tidigare okända människor.

söndag, juli 28, 2019

Fåglarna överlever!

 Vårt yngsta barnbarn är tillbaka i Malmö till fåglarnas stora glädje. Torsdag-fredag kom han och hälsade på. Det var väldigt varmt, cirka 30 grader, men en lång promenad i Kungsparken och på Ribersborg gav en viss svalka. Urban beach är i full gång. Bollsporter följes med stort intresse.

 På söndagen uppvaktade vi barnbarnens pappa som haft födelsedag. Storebror med kusiner svalkar sig i den fina poolen som höll cirka 27 grader.

Lillebror föredrog en lugnare tillställning i mormors famn.