fredag, februari 17, 2017

Mer jubileum m.m.

 Det har varit en veckas minivinter i Malmö. Klart och kallt men alldeles vindstilla. Vad passar då bättre när man passar barnbarn än lite fågelmatning i Kungsparken?

 Minstingen begrundar fiskmåsarna

 Kylan hindrar inte vintergäcken att dyka upp ur snön

 Idag har varmare luft kommit in över Skåne och det är dimmigt och grått. Vid statyn "Solrosen" i Kungsparken kommer det massor med snödroppar.


 Halva Turning Torso

 Ett besök på gamla Mando är alltid roligt. Här har i stort sett tiden stått stilla i över 50 år! Inredningen är densamma och menyn till 75%. Det som ändrats är framförallt ljudnivån, den är i högsta laget, precis som priserna...

 Min favorit; File Mignon. Salladen är uppäten, nu stundar det centrala; köttet och såserna! Priset? På vardagar mellan 14.30-17.30 är det 40% på all mat = 141:-

Vi skålar för det, jag blev ju faktiskt 65 år på kuppen och har följaktligen varit pensionär i två år!

söndag, februari 12, 2017

Jubileum

Idag för tjugo år sedan reste vi för första gången till Söderhavet. Det blev sedermera totalt nio resor dit och följaktligen har vi tillbringat cirka ett år där, på Cooköarna, Samoa, Tahiti, Fidji samt Kiribati. Vi passade också på att fira vårt silverbröllop då och just denna bild fanns i SDS. Det är väl ganska tveksamt och vi återvänder fler gånger, men man vet aldrig...men det var fantastiska resor!