lördag, juni 24, 2017

Barnbarn för hela slanten

 Onsdag och torsdag var äldsta barnbarnet, nu 11 år, på besök. Hans inställning till jordgubbar framgår med all önskad tydlighet.

 Det blir allt svårare att få en kär bild på honom, att posera med mormor vid rosenbuskarna hör kanske inte till pojkars stora förtjusning i den ålder...

 Fredag till söndag hade vi minstingen på besök eftersom övriga familjen skulle tillbringa midsommar på Legoland och Lalandia. Det blev många och långa promenader mellan regnskurarna. Här vid en vätskekontroll i Limhamn.

 Måsarnas vän nr.1

 Mås bjuder på förbipassage på låg höjd

 Svan som försvarar familjen från en inkräktande måsmåndag, juni 19, 2017

Vandring Fyledalen

 Med Ingrid tog vi oss med buss till Fyledalen och gick längs den gamla banvallen mellan Tomelilla och Ramsåsa. Ett par gånger fick vi ställa oss i givakt för att släppa fram passerande dressiner. Här är det en härlig natur och vädret var strålande!


 Nyfikna kor studerade de passerande

Tidvis var det lätt vandring, som här, men i längden blev det jobbigt att gå på de gamla slipersen som ibland var ordentligt överväxta.

 Vi förstod aldrig vad detta var, låt hoppas det inte är utmattade dressincyklare som avlidit!

 Medhavd mat satt bra när vi kom till Ramsåsa
Fyledalen

Vandringar

 Hela lördagen var vi ute och gick med minstingen. Fortfarande är måsarna det roligaste som finns, andra schasar bort dem medan vi matar dem gladeligen!

Sommarscenen i Västra hamnen

Buss hem till mamma och pappa

Efter att vi lämnat barnbarnet vandrade vi över Romeleåsen ned till Veberöd där vi tog bussen hem till Malmö. Dagens vandringar blev totalt 18 km! Bilden visar Kullatorpet.

 Marianne på Romeleklints topp, 175 möh.