lördag, mars 07, 2015

La Empanada bommar igen

Malmös absolut billigaste restaurang stänger den siste mars efter 20 år. Här har jag i genomsnitt ätit lunch en gång i veckan de sista två åren för 35:- och blivit lite bekant med personalen som alltid är trevlig. Mest känd är väl farbrorn som samlar ihop disk och brickor och alltid har ett vänligt ord till alla. Rolf heter han och blir 88 år snart (!). Jag kommer att sakna La Empanada och den speciella miljön!
Sen kan jag inte låta bli att visa årets första scilla (rysk blåstjärna), våren är på väg med stormsteg!

torsdag, mars 05, 2015

Majestätisk syn

Vår balkong 18.00 mot öster. Månen stiger upp över Romeleåsen. Otroligt vackert!

onsdag, mars 04, 2015

Rügen och Sassnitz i sikte

Det var en väldigt vacker utsikt tre timmar efter Trelleborg, Rügen sticker upp likt Möns Klint i Danmark. Vi måste besöka nationalparken här till sommaren.

 Det var lite folk på båten, mest pensionärer, men jag räddades av ett halvt fungerande Wi-Fi och hade iPaden med mig. Utan den hade det varit mördande tråkigt om man inte är intresserad av enarmade banditer. Man ska nog inte åka själv...

4 timmar efter starten i Trelleborg är jag så framme i Sassnitz och köptemplet över alla! Herregud vad mycket folk stoppar in i sina bilar. Men OK, priserna är cirka 60% lägre i Sverige så jag bunkrade upp för några månaders (miss-) bruk.

På väg till Sassnitz

Ombord på f/s Sassnitz i Trelleborg 07.30