lördag, augusti 25, 2007

Barnvakt
Halte morfar har bra stöd av att köra barnvagn

Grävmaskin

Yngsta barnbarnet beundrar en stor grävmaskin

Rekord

Ja, det var 9200 personer som tittade på webkameran i går kväll när malmöfestivalen avslutades. Detta ska jämföras med de 30-40 som brukar titta på min vardagsblogg.

fredag, augusti 24, 2007

Fyrverkeri LIVE!


Om ni tittar kl 22.15 i kväll på webkameran så kan ni, om vädret tillåter, se Malmöfestivalens avslutningsfyrverkeri. Avskjutningen sker på Ribersborgs hundrastplats. (Stackars hundar...)
Tyvärr blir nog vädret en aning disigt men det ska nog synas bra ändå!

torsdag, augusti 23, 2007

Mobiltelefon


Igår när Marianne och jag var ute på stan hittade vi denna suveräna mobiltelefonen för seniorer. Den har endast de basala funktionerna och har stor tydlig display med stora bokstäver. Dessutom har den en larmknapp där man själv kan programmera in 5 nummer att ringas i en vald ordning om ingen skulle svara. Dessutom skickas automatiskt SMS till alla nödnummerna! Kostnad utan abonnemng ciska 2500:-. En efterlängtad pryl för många äldre, vi köpte en åt Inger (min mor).

onsdag, augusti 22, 2007

God prognos


Marianne hade godheten att köra mig i rullstol idag. Jag är mycket optimistisk och tror mig ganska snart vara återställd igen.Det var skönt att komma ut i det fina vädret.

Mår bra


Jag har sovit gott och inte haft minsta lilla ont i knäet. Behöver inte ta några värktabletter, dessutom har jag inte haft ont i nacken på flera dagar. Detta har inte hänt på flera år! Kan det ha varit psykosomatiskt? Jag är så lycklig!

Vad gillar ni förresten min klädsel; söderhavssarong och tekniska rotelns t-shirt?

tisdag, augusti 21, 2007

Tisdag och yngsta barnbarnet

När det är dags att sova middag är det naturligtvis mycket skönare att sova i mormor och morfars säng än hans egen.Varje tisdag passar Marianne yngsta barnbarnet. De blir mycket besök på lekplatser.

Allt klart!Operationen är över. Nu är jag hemma och måste vara i absolut stillhet i tre dagar. Bedövningen verkar fortfarande så jag känner absolut ingen smärta men den lär nog komma krypande de närmsta timmarna.

Själva operationen fick jag följa på en monitor och det kändes väldigt bra att få se den skadade meniskbiten försvinna ur mitt knä. Tänk att en geleklump på 5x5 millimeter kan ställa till så mycket elände. Om 6 veckor ska jag vara i gång med min jogging igen!

måndag, augusti 20, 2007

En sista bild på Gun


Idag har jag under mycket stor press tömt Guns lägenhet eftersom plötsligt ändrades min knäoperation fram till i morgon, tisdag. Nu är lägenheten städad och återlämnad och jag kan i lugn och ro överlämna mig helt till min ortoped. Jag kommer inte att kunna gå den första veckan så det blir kanske lite mer bloggande av den anledningen...
Bilden ovan är tagen av personalen på Guns vårdboende bara några dagar innan hon gick bort.

Slottsparken

Till yngsta barnbarnet stora glädje fann mormor ett nytt intessant fordon med hjul. Fordonet hade också en intressant last av små stenar som man först kunde undersöka och sedan kasta på marken.


En gigantisk wienerschnitzel blev de flestas val.


Yngsta barnbarnet låter sig väl smaka av småprover från våra utvalda rätter.Vi träffade hela familjen Olsson tillsammans med Inger på restaurang Slottsparken på söndagseftermiddagen. Underbart god mat, dessutom rikligt. Jag citerar Christians pappa som sa:

- Bättre än så här kan inte livet vara. Att träffa nära och kära tillsammans under en god måltid i denna lugna miljö en så här fin sommardag slår allt.


Yngsta barnbarnet tyckte nog detsamma. Han pekade ut varje deltagare ett antal gånger för att försäkra sig om dennes position i familjen; mamma, pappa, farmor, farfar, gammelfarmor, mormor och morfar. Sin egen position har han också förstått; om man frågar honom var han är pekar han stolt på sitt eget bröst!