lördag, juni 06, 2015

Nationaldagsfirande i Köpenhamn

Nja, speciellt patriotiska är vi väl inte som åker till Danmark på Sveriges nationaldag med äldsta barnbarnet som har fyllt nio år och det betyder alltid heldag på Tivoli. Så har det alltid varit, åtminstone sedan 2008 då grabben åkte bergochdalbana första gången. Nu är det häftigar banor som gäller och efter att jag hade centrifugerats i alla tänkbara dimensioner två gånger i Demonen insåg jag att jag inte riktigt hänger med i svängarna längre. Ett konstant illamående höll i sig resten av helgen...
Det var en strålade sommardag med temperatur på nästan 25 grader som jag tror pojkarna sent glömmer.

Spänd väntan inför klasskamratens premiärtur


Betydligt lugnare attraktion

 Som vanligt avnjöts middag som avslutades med glass på Herefordrestaurangen.

 Jag och Marianne blir avporträtterade

fredag, juni 05, 2015

Lunch på Condeco

Mina gamla arbetskamrater hade godheten att bjuda mig på lunch idag. Gott och trevligt! Tänk att det redan gått fyra månader sen jag slutade...

onsdag, juni 03, 2015

Pensionärsliv i Malmö

Ett ställe jag gärna och allt oftare besöker; Stadsbiblioteket.

Trädet med de röda blommorna är en hästkastanj men vad är det för ett ovanligt träd som får blåa blommor innan det får blad?

Jag har som pensionär nu hamnat i det stadiet att jag gärna sitter på en parkbänk och läser, för tillfället en turistguide till Paris dit vi ska nästa vecka. Här på Gustav Adolfs Torg är det skönt att sitta på förmiddagen innan stan vaknat riktigt.

Fast i dag var det liv och stök tidigt, studentutsläppen har börjat!

Det efterlängtade sommarkortet som tar oss runt i hela Skåne 15 juni-15 augusti är inköpt. Med så mycket tid över jag har nu blir det säkert väldigt mycket resande!