lördag, september 08, 2012

Ärtsoppa!


Tillsammans med barnbarn och vår nye inneboende. Han är från Rumänien och pluggar på Malmö Högskola sista terminen och han ska bo hos oss till jul. Vi har ju så stor plats ändå och så gör man ju en god gärning också.

torsdag, september 06, 2012

Skryllegården, födelsedag m.m.Vi gick från Dalby via Skryllegården till Torna-Hällestad. Det var gott om björnbär, vädret var hyfsat om än lite blåsigt.


 Till och med några enstaka blåbär fanns att plocka!


Den gamla andelsfrysen mitt emot mina föräldrars gamla hus håller på att rivas eller byggas om till något annat. De sista barndomsminnena i form av en gul beläggning på det annars röda teglet var ett resultat av min fotbollsträning med en gul läderboll för cirka femtio år sedan. Garvsyra???


Så här ser mina föräldrars gamla hus ut idag.


Utsikt mot norr ganska nära Skryllegården. Fortfarande ser man mycket rester efter orkanen 3 december 1999 då många träd rotvältes, men nya är planterade och det ser hyfsat ut nu. Orkanen Carola var den kraftigaste som drabbat Sverige på 1900-talet och hade upp till 42 m/s i byarna och em medelvind på 33 m/s.


                                      På Dalby Gästis firade vi födelsedag. Mycket gott och elegant servering av nya ägare.

Turgubbe!


Detta SMS kom igår. Jag har tydligen vunnit 8,2 miljoner kronor. Hm, verkar ju inte alls skumt. Hur dumma tror dom att man är...

måndag, september 03, 2012

Minsta barnbarnet två år

 Fölsegrisen får sin mat av pappa

 Hans kusiner var helt upptagna med att bygga bergochdalbanor i trädgården.

 Väldigt god mat serverades och det var kul att även min mor kunde närvara.


 Tvååringen var mer intresserad av förpackningen till presenterna än innehållet. Mormor och faster övervakar hanteringen.


En inte helt lyckad bild av tårtan...men fin var den!