torsdag, augusti 17, 2017

Nytt kapitel börjar...

 Sommarkortet är slut, skolorna börjar och Malmöfestivalen slutar imorgon. Trafiken i Malmö blir lika intensiv som vanligt, från midsommar till mitten av augusti är det väldigt lugnt i Malmö. Vår sista tur med kortet var Helsingör än en gång. Här sitter Marianne och Ingrid i småbåtshamnen och njuter av det fina vädret.

 Jag passade på att köpa en ny cykel på Blocket. Damcykeln jag handla förra året var jag inte alls nöjd med, det är stor skillnad på stabiliteten mellan herr- och damcykel! Denna fina Skeppshult i mycket bra skick kom jag över för en billig peng. Nu ska den bara justeras lite sen blir det cykel resten av sommaren!

Nu börjar också vår vana att gå till Ica Maxi i Västra hamnen och storhandla. Butiken är välsorterad och fräsch, personal trevlig och självscanningen gör att man slipper och köa. Som pensionär är det också tacksamt att kunna handla på tider då det är lugnt i affären.

tisdag, augusti 15, 2017

En blandad rapport om vardagen

 Lördag 15.00 på Malmös minst fungerande köpcenter, Kronprinsen. Cirka hälften av lokalerna är tomma, vad krävs för att väcka det till liv igen? Några förslag?

 På lördagen var lillgrabben på besök. Nästa vecka ska han börja skolan!


Tillsammans med Ingrid vandrade vi på måndagen en 10 km lång runda i Skanör och Falsterbo. Väl påklädda jämfört med övriga människor...det var 18 grader och lite blåsigt! En härlig tur!

"Huset" som Sten Broman kallade det, Falsterbohus.