fredag, september 01, 2017

En aktiv dag

 Ännu en underbar sommardag! Började med gymmet redan 07.30 sedan blev det inköp på Möllevångstorget, underbart goda tomater för 12 kr/kg. Mogna gula mango för 40 kr/kg fanns men än har jag inte hittat färska hjortron, trots den rikliga tillgången i norra landet.

 En annan nyhet är sedan några veckor är att swish accepterats av allt fler, skönt att slippa cash!

 Klockan 13.00 promenerade vi med Ingrid till Limhamn där vi åt grillspett och drack lite vin. Vår kommande jordenruntresa börjar bli fattbar, nu är det bara sex månader kvar till avresan.

 Limhamns småbåtshamn

 Matbilder undviker jag helst men här gör jag ett undantag!


Rebellen som inte kan låta bli att bryta idiotiska förbud, här vill man gärna provocera pga skyltningen.

torsdag, augusti 31, 2017

Funderingar kring ett konstverk

 Jag har undrat över konstverket vid konsthallen...nu tror jag mig ha hittat inspirationen till verket...eller???


tisdag, augusti 29, 2017

Första cykelturen på 1 år

 Efter sju sorger och åtta bedrövelser blev det äntligen en cykeltur med de nya cyklarna efter 12 månaders ocyklande. Mariannes nya cykel stod konserverad i källaren sedan mars 2016, fastlåst med ett utmärkt stöldsäkert kodlås. Det var bara det att jag glömt den lilla detaljen med koden! Efter idoga försök med bultsaxar och andra verktyg fick jag snällt bära cykeln till vårt vaktmästeri där hjälpsam och förstående personal hjälpte de desperata pensionärerna med befrielsen. Kostnaden blev tre Budapestbakelser till deras fikarast.

 Lösningen hette vinkelslip. Bilden här är dock inte från det tillfället men visar ingreppets magnitud.

 Marianne med den röda honan mars 2016

I det kanonfina sommarvädret kunde jag stoltsera med min nya Skeppshult som jag kallar gula hanen. Ständig nedförsbacke och medvind ingick i det billiga priset på 1200 riksdaler. Den bästa cykel jag haft i hela livet! 😃

Första turen gick till småbåtshamnen i Limhamn

Debriefing på balkongen efter en lång dag

måndag, augusti 28, 2017

Möte med gammal arbetskamrat

Man märker att tiden gått sedan jag slutade arbeta. Deras son är nu lite över ett år, Martin har bytt arbetsplats och han får väl berätta mer om det när vi äter lunch tillsammans i september. Förresten, idag är det precis två år sedan Marianne gick i pension. Tiden går fort!