fredag, april 07, 2017

Smånyheter från Malmö

 Marianne inspekterar handikappbadet och funderar på om det ska bli röjt här tills badsäsongen. Här finns en del att göra...

 Sporthallen vid Borgarsskolan håller på att rivas. Vi följer utvecklingen från vår balkong.

 Borta vid Katolska kyrkan bygger Borgarsskolan en ny byggnad.

 Här kan ni se hur det är tänkt.

Det som göms i snö kommer upp i tö. Den här minnesstenen har varit begravd bland buskarna inne på sjukhusområdet under många år. Nu har den uppmärksammats och renoverats. Som synes var här fram till 1945 ett koloniområde vars mark sjukhuset behövde för sin expansion. Andra koloniområden som också försvunnit är Heleneholm och Södra Sommarstaden.

Inne bland slottsträdgårdens arbetsbodar står resterna av Buddhafiguren som på 80-talet var placerad i Slottsparken. Tydligen har den vandaliserats. Är det inte läge för en renovering här också?

onsdag, april 05, 2017

Det svenska tungsinnet

Så heter statyn på Södra Promenaden som inte Limhamnsborna ville ha i Limhamn. Efter Gösta Ekmans död har folk vallfärdat hit för att besöka den gråtande statyn.

söndag, april 02, 2017

Bulletin från 21:a våningen

 Nu har jag varit sjuk i två veckor. Varenda morgon jag vaknar tänker jag att nu är jag frisk! Bra en timme senare inser jag att så inte är fallet, en enorm trötthet sänker sig över den 65-åriga kroppen och jag tvingas att tillbringa min mesta tid hemma, tittandes på TV och studera utsikten från våra fönster. Vår Gardenia Tahitensis har börjat blomma i vårt fönster och doften påminner om svunna Söderhavsresor, vårdimmorna pumpar in varm och fuktig luft med kraftiga dimbankar som följd i kustbandet och jag längtar ut i friska luften. Imorgon är jag nog frisk...

 Dimma över Kungsparken

 Tät dimma över Öresund

 Några korta promenader har det ändå blivit, här ser ni ett decimerat Turning Torso från Ribersborg.

 Barnbarn är en bra anledning att komma ut i friska luften. Här är yngsta grabben med mormor på Ribersborg och inmundigar säsongens första glass.

Den gamla tennishallen på Pildammsvägen håller på att rivas. Här härjade man som barn på Malmös enda konstis. Undrar vad som nu ska byggas här?