lördag, december 25, 2021

Sista dagen

På söndag 15.45 lyfter vi mot Sturup dit vi kommer 22.00. Vi återvänder gärna hit, kanske när vi firar guldbröllop december 2022.

Hundöarna

Det är gott om hundar här och de flesta verkar väluppfostrade. Det är också därför det heter kanarieöarna utifrån latinets canin=hund.

torsdag, december 23, 2021

Skål!

Skål och God Jul på er därhemma!

Jag missbedömde avståndet till Teide, det ligger faktiskt 40 km bort, trodde vi var betydligt närmre, nu inser man hur stor vulkanen är! Den är dessutom jordens tredje största vulkan.

Alla stränder här är svarta, dvs lavastränder.

Vatten som omväxling…

Siesta?

Utsikten mot Teide växlar hela tiden.

Detta par tillbringar varje möjlig minut på dessa stolar…

onsdag, december 22, 2021

Fortsatt utforskning av staden

Här är väl upplyst på kvällarna och staden får en annan karaktär. Men det är varma kvällar och temperaturen håller som lägst 20 grader.

Lite Sangria sitter bra när man promenerat några timmar i värmen.

Så här ser det mestadels ut i stan som har 30.000 inv.

Purto de la Cruz är mycket kuperat och centrala staden består mest av låga, äldre hus. Staden ligger också vid foten (nåja…) av vulkanen Teide som är 3800 meter hög ock snötäckt. På grannön La Palma har dess vulkan slocknat här om dagen. Hoppas inte Teide vaknar till liv…
🌋

Frukost äter vi på balkongen, temperaturen är då 18-19 grader. Solen går upp 07.45 och ner 18.15 trots att det är vintersolstånd idag, dvs årets kortaste dag.

Mascarilla

Munskydd är obligatoriskt inomhus, men cirka 50% använder dem även utomhus. Från och med julafton blir det obligatorisk även utomhus. Jag har svårt för det eftersom här är så fuktigt bildas imma på glasögonen som gör det svårt att se. Man ser också många som inte har förstått hur ett munskydd fungerar…och en del struntar helt sonika i det.måndag, december 20, 2021

Vandring första dagen

Dagens långa vandring i staden avslutades på ett steakhouse. Vädret är fantastiskt, sol och 24 grader, det hade vi knappt förväntat oss. Vi börjar tycka att denna stad är trevligare än Las Palmas, mycket mindre och med vackrare omgivningar. Kanske firar vi vårt guldbröllop här 1 december 2022?

Jag valde en 300g argentinsk oxfile för att fylla på mina proteiner. Det var första gången i mitt liv jag lyckades med denna prestation. Kostnad? 15€=150kr!
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Istället för fågelmatning blev det ödlematning!

Lyckligaste djuret på jorden—delfinen

Utsikten från vårt poolområde på 7:e våningen

Puerto de la Cruz

Ving hade förvarnat om att hotellet var under ombyggnad. Det visade sig nyligen vara klart, men härdad av ombyggnaden hemma skulle inget oljud kunnat störa oss. Men som sagt, här är det tyst!