fredag, augusti 03, 2018

Kåseberga med Ingrid

 Efter 90 minuter med tåg och buss kommer vi fram till den mysiga fiskebyn öster om Ystad.

 Minikontor i minihamn

 Utsikt mot byn när vi börjat vandringen upp mot Ale stenar


 Expedtionsledaren på den farliga vandringen...

 Mycket farliga kor kantade vandringen :-)

 Gigantiska höjder och stup vid Hammars backar hindrade vissa från att vilja fortsätta mot Nybrostrand som planerat. Efter att ha tagit en genväg, bland annat via en gödselstack, kom vi slutligen upp på "stora vägen" igen. En trevlig men ack så varm och solig dag!

torsdag, augusti 02, 2018

Sveriges sydligaste punkt

 De stackars pensionärerna fortsätter med utflykter i Skåne. Idag blev det en tur till Smygehuks hamn med Ingrid.Turen avslutades på fiskrökeriet. Ja, det är ett hårt liv...

måndag, juli 30, 2018

Malmös nyaste hus

Rosthuset kallas det i folkmun. Cortenstålshus enligt förståsigpåare. Jag måste säga att det är det fulaste jag sett. Må det rosta ordentligt under kommande år så att fasaden blir mer enhetlig! Ligger vid Rörsjöparken.

söndag, juli 29, 2018

Rekordsommar

 Här ser ni ett diagram över temperaturen i Malmö 1:e maj till 29:e juli. Det är den i särklass varmaste vi upplevt och än syns inget slut. Till och med vår svala lägenhet på 21:a våningen börjar bli väldigt varm, vi kör med en bordsfläkt dygnet runt.

 Någon nederbörd under samma period har det inte varit tal om, här öknen i Västra Hamnen.

 Här på djuphavsbadet håller de flesta till.

 Vi har varit i Helsingör med Diana och Veiny. Vi hade mat och dryck med oss och bänkade oss i fritidsbåtshamnen Nordhamnen.


Far och dotter passade på att mäta sina krafter med varandra.