lördag, juni 13, 2009

Lördagsinköp

I ungefär ett halvårs tid har jag regelbundet beställt min "bokspånsrökta" korv på Osthuset, Lilla Torg. När jag beställde den idag tittade expediten på mig som om jag var från planeten Mars. "Det har vi aldrig haft", sade hon. När jag kontrollerade i skylten insåg jag mitt misstag. Bokspånsrökt, ha...


På Kvarvideo har man fått in gamla Louis de Funes filmer. Jag köpte 7 stycken. De lär förhoppningsvis räcka till kvarvarande regniga sommarkvällar.

Mardrömmar?Jag passar på att rekommendera en titt på vår webkamera också. Den ligger under länkar till höger. Den blev illa åtgången i gårdagens oväder men har tillfälligt kvicknat till igen med hjälp av lite cykelolja (!). Man kan väl säga att det blev sista smörjelsen, med lite tur klarar den kanske sommaren ut. Den har varit i bruk sedan 2006. I dag riktas den mot Mariedalsvägen och Kronprinsen där en löparfestival passerar efter start 15.00 i Pildammarna.

fredag, juni 12, 2009

Rundan och Turning Torso


På besök hos en kompis som bor högt upp (cirka 160 meter) i Turning Torso. Vi som tycker vår utsikt på 14:e våningen är fin...


Till och med Kronprinsen ser väldigt låg ut. Tittar ni noga kan ni urskilja vårt hus i bildens mitt.


Trots bistert väder tog vi en tur med Rundan. Det är alltid roligt att se något man är så van vid i ett annat perspektiv.
tisdag, juni 09, 2009

20.000 dagar

En nära anhörig blev 20.000 dagar gammal igår. Här ser ni smycket som jubilaren erhöll som gåva. Tre hjärtan att fördela! Att räkna tid i andra termer än år kan ändra ens perspektiv, det är till exempel 733.000 dagar sedan Jesus föddes... och ett människoliv är lite över 2 miljarder sekunder... så skynda dig.

söndag, juni 07, 2009

Valdag

Eftersom vi skulle budrösta till min mor fick vi gå till två olika lokaler; Lorensborgsskolan och Rådhuset.


På Södergatan gästar försäljningsstånd från diverse EU-länder. Här luktar Marianne på franska tvålar.


En hel del plantor finns till salu också.


Det var gott!