fredag, maj 24, 2019

Paulownia tomentosa

Trädet som blommar nu finns i Kungsparken nära den gamla hovrätten. Den är verkligen ståtlig och tack vare Marianne vet vi nu att det är ett kinesiskt Kejsarträd.


tisdag, maj 21, 2019

Filippinerna

 Vår gamle kompis Norbert, från Tyskland, hör av sig ibland. Vi träffade honom på Samoa år 2000 och vi har senare setts där 2005 samt ytterligare två gånger på Fiji. Hans mål var att bosätta sig på Samoa men av olika skäl träffade han en kvinna på Filippinerna för sju år sedan. Den 18 april 2018 gifte de sig och poserar här framför det hus de själva byggt. Huset är beläget på ön Negros. Vi fick här om dagen ett brev från honom med lite gamla bilder.

Fao-Fao beach fales i Saleapanga 2008. Norbert bodde här en längre tid och hjälpte familjen som driver stället med en del byggarbeten. Tyvärr spolades hela anläggningen bort i en tsunami 2010. Det återuppbyggdes senare och vi var ju där förra året och hälsade på. Den forna glansen var borta, barnen spridda i världen på olika skolor. Hövdingen Tapu och hans fru har blivit äldre. Ja, så är ju livet...