lördag, september 08, 2018

Exempel på inscannade minnen

 För de flesta innebär döstädning att antingen behålla eller kasta. Jag har ett alternativ till; att scanna in och kasta originalet. Här ovan syns ett telegram till mina föräldrar när de gifte sig 1951.

 Biljett från Prag 1995

 På härliga färjan Scania i början av 90-talet.

 Mariannes lag med Partena Care

 Min mor 1949

 Jag 1957

 Vild julafton på Grynbodgatan hos Inger

Minnen från 20 mars 1972, första gången Marianne och jag träffades.

fredag, september 07, 2018

Döstäda

 Ja, så här kunde man se ut om man inte skött sina kort rätt. Nu har jag inte för avsikt att dö inom den närmsta tiden men man vet aldrig när liemannen kommer. Unga tjejer använder appar för att förbättra sitt utseende, jag tycker motsatsen är betydligt roligare. Appen heter "make me old"

 Marianne och jag fick ett ryck att "döstäda", d.v.s. underlätta det för människor efter vår död. Cirka 20 kg minnessaker fick gå till återvinning, mestadels vykort och brev som få skulle kunna förstå idag. Men på den gamla tiden fanns ju inte e-post och digitala bilder...

Det här faksimilet hittade jag i min pappas gamla plånbok, tänkvärt men gäller knappast honom. Fastän det gått 33 år är han lika saknad.

torsdag, september 06, 2018

When I'm sixty-four 🇸🇪

 Nu är Marianne det (64 alltså)! Vi firade på Malmös bästa restaurang Carnivore. Det blev oxfile för alla utom barnbarnet som föredrog en smarrig hamburgare. Riktigt, riktigt gott!

För cirka 250 kr får man 200g oxfile med pommes frites, valfri sås, vitlöksbröd och ett stort salladsbord. Personalen är också mycket trevlig och hjälpsam här. Rekommenderas verkligen!

söndag, september 02, 2018

Viktiga nyheter! 🆘


Så här i valtider får man vara försiktig med informationsflödet men nu kan jag inte låta bli att lägga mig i debatten. O´boy har blivit en bristvara!!! Detta pulver som  till 80% består  av socker (disackaros) engagerar plötsligt alla och envar. Vem kan ställas till ansvar, vad säger partiledarna? Är det ryssarna nu igen? Är inte bara namnet könsdiskriminerande? Kommer det att påverka börsen och hur skall det gå med räntan? Får tandläkarna bidrag för förlorad arbetsinkomst? Hur ställer sig MSB? Finns det reserver i skyddsrummen? Det är tuffa tider vi lever i!

Mitt råd i dessa svåra nödtider är att köpa ren cacao och blanda med mjölk eller vatten...lidandet blir stort...
😱

Mot Las Palmas en sjätte gång


Trots den långa och varma sommaren kan vi inte låta bli att åka till värmen igen i december. Vi har tidigare varit här 1972, 2012, 2014, 2015 och 2016. Staden med sina 400.000 invånare har mycket att erbjuda och är den perfekta staden för långa promenader. En nerräknare till 7:e december finns på bloggens högra sida. Det är gott att vara pensionär...så länge man är frisk förstås!