lördag, oktober 21, 2017

En dimmig lördag

 Vi hade yngsta barnbarnet hos oss och vi var ute och gick i Västra Hamnen flera timmar. Sedan grabben börjat skolan märker man nu en förändring i hans sätt, han är nu ännu mera nyfiken och glad, därför är det så roligt att promenera runt i stan med honom.

Ingen vind, bara grått

 Folktomt på sundspromenaden

Var gör det att man blir lite våt?

onsdag, oktober 18, 2017

Oväder

 Ni lade kanske märke till den rödaktiga himmelen? Huruvida det berodde på bränder i södra Europa eller någon sorts rest av en orkan som nyligen drabbat England och Irland är oklart. På tal om oväder är det i dag precis 50 år sedan den berömda höststormen 1967 som jag minns mycket väl. Ännu värre var det i Söderhavet när vi var där 2005. Hela 5 tropiska cykloner drabbade området; Meena, Nancy, Olaf, Percy samt Rae.

 Värst var nog Meena som drog in över Rarotonga. På bilden syns resterna av restaurangen Trader Jack som ligger i hamnen i huvudstaden Avarua. Vinden låg runt otroliga 70 m/s!

 Den annars så gröna ön förvandlades till en färglös och karg plats. Alla blommor försvann!

 Flera hus skadades svårt men som väl var dog ingen.

 Den fina kyrkan i Matavera blev av med sitt tak.

Marianne och jag körde runt på ön för att inspektera förödelsen, vi hoppas slippa få uppleva detta igen!

Sassnitz

 Vi lämnar hamnen i Trelleborg kl 08.15. Vid 18-tiden är man tillbaka igen.

 Det var min svåger Erik och systersonen Jonas som gjorde oss sällskap på den här återkommande höstturen. Timmarna ombord går ganska fort när man har mycket att prata om och inte ses så ofta. Vi lyckades också bestämma oss för att åka och titta på solförmörkelsen 12 augusti 2026, tala om att planera i god tid! Förmörkelsen inträffar bl.a. i Spanien, Portugal och Frankrike. Vi får väl se hur många som hänger med till slut och exakt vart vi ska åka.

Framme i Sassnitz blev det besök i obligatoriska Bordershopen.

måndag, oktober 16, 2017

Söndagsstek

Igår var Diana och Veiny på besök hos oss. Alltid lika roligt att träffas och Marianne hade gjort underbart god oxstek. Det har varit dåligt med inlägg här på bloggen sista tiden, jag får skylla på renoveringsarbetet i lägenheten ovanför. Det har i stort varit omöjligt att vistas hemma pga bilningsarbete som är rena tortyren. Bättring utlovas!