måndag, januari 23, 2023

Ny router

För tankarna till Dart Vader eller ett flipperspel. Men snabb är den och täcker effektivt hela lägenheten som är på 110 kvm och med extra tjocka betongväggar. Imponerande!

Inom parantes är det i år 30 år sedan jag skaffade mig internet första gången, hastigheten var då blygsamma 0,12 Mbit/s och min omgivning tittade lite snett på mig som om man var lätt kriminell, sysslade med porr eller bombtillverkning. Idag har jag 500 Mbit/s d.v.s. 0,5 Gbit/s. Tiderna förändras, idag tittar vi snett på de få som inte har internet!

Internetproblem


Som ni alla vet pågår helrenovering av vårt hus. Förra veckan försvann nätet helt plötsligt och leverantören påstod att dom inte hade några driftsstörningar. Vi bytte leverantör och vips hade vi ett fem gånger snabbare internet till etthundra kronors lägre månadsavgift. Idag fick vi förklaring till avbrottet förra veckan, kablar hade av misstag kapats av någon byggnadsarbetare och cirka 100 hushåll i huset hade drabbats. Reparationen kommer att bli omfattande och ta några veckor. Tur att vi bytte leverantör!