torsdag, juli 02, 2015

Ängelholm och Skälderviken

 Vi fortsätter våra skåneturer i det härliga vädret. Ängelholm visade sin bästa sida och vi tycker faktiskt det är riktigt vackert och mysigt där.
 Skälderviken

 Turistbåt i Skälderviken

 Badplats i Skälderviken

Ser ni Kullen i horisonten?

 Detta gillar jag, personlig biljettförsäljning på Ängelholms station.

I väntan på tåget hem

Jag med min nya kamera. Den gamle Nikonen blev för stor och tung så jag drog mig för att ta med den. Denna Canon är precis lagom och väger väldigt lite.

onsdag, juli 01, 2015

Knut, min far

Idag är det precis 30 år sedan han dog, 61 år gammal. Knut var den socialaste människa jag känt, pratade aldrig illa om andra och hade alltid tid att lyssna på folk. Jag tror att krigsåren 1940-45, då han låg i beredskap i Dalarna, präglade honom mycket. Han fick lära sig leva i grupp under enkla och ibland bistra förhållanden, det fanns inte utrymme för att förverkliga sig själv. Han stortrivdes i sitt arbete som polis omgiven av kollegor som gärna lyssnade på Knuts historier, som var många.

Knut till höger, Dalarna 1945

Limhamns kyrkogård idag

tisdag, juni 30, 2015

Museala föremål

Hippodromen på Kalendegatan i Malmö

 Järnvägsmuseét i Ängelholm. Telefonen påminner mig om förrummet till en viss polismästare Finnberg. Pensionärsentré 30:-


Rälsbil! Visste inte att det fanns!

Museum i Eslöv

Flygmuseum i Ängelholm ser lite trist ut från entrén.

 Men innehåller fantastiskt mycket intressanta och fina föremål. Väl värt ett besök!

Efter att ha vistats i denna simulator blir man ganska yr i pottan, speciellt när den flygs av en icke flygkunnig. Turerna i Skåne med sommarkortet fortsätter...