lördag, december 15, 2007

Myror

Yngsta barnbarnet har nyligen fått samma intresse som hans mamma hade i samma ålder; han som inte brytt sig om TV tidigare är nu som besatt av Fem myror är fler än fyra elefanter. Han pekar på TV:n och säger med bestämd röst - Myror!

Frisk igen

Ja, och tur är det för idag flyttar Olssons och vi är barnvakter. Efter en något blodig tillställning i morse lyckades jag raka mig så jag ser lite anständigare ut som morfar. Titta gärna några extra gånger på bloggen idag, det kommer nog en hel del bilder så småningom. Vid 16-tiden kommer Christian och hämtar oss och vi ska då för första gången se deras nya hem inifrån.

onsdag, december 12, 2007

Min nya kamera!

Ja, nu när jag är krasslig har jag åtminsone haft god tid på mig att bekanta mig med alla finesser, knappar och menyer. Köpte den på Foto&Video på Drottninggatan för 4590:-. Ute på de flesta andra fotoaffärer i stan tar dom cirka 5500:- så jag tyckte det var ett klipp. Är man yrkesfotograf måste man ju ha en riktig kamera, jag har bara haft min gamla Ixus 55 de senaste åren. Inte så att det var något fel på den, men nu kan jag ta bilder i så bra kvalitet att dom tål att förstoras rejält.

Helsingborg

Yngsta barnbarnet lät sig väl smaka av lunchen som intogs på färjan Helsingborg-Helsingør. När jag ser bilderna önskar jag gärna att jag var med, dagens rätt var skinka och brunkål (till det hade jag nog tagit en besk!). Yngsta barnbarnet valde köttbullar.


Så här roligt var det att åka tåg!


Marianne och yngsta barnbarnet tog en tur till Helsingborg för att hämta alla resedokument (och betala...) inför resan i februari. Det var yngsta barnbarnets första tågresa och han tyckte det var mycket spännande.


måndag, december 10, 2007

2:a advent

God mat och goda vänner. En trevlig eftermiddag som dock avslutades ovanligt tidigt eftersom jag började må dåligt, nej, inte av vinet eller maten...

Flyttning


Till helgen flyttar familjen Olsson ut på landet. Jag vet inte om dom tänker packa ner yngsta barnbarnet i en låda också men han tycks åtminstone trivas bra där.
Själv går jag hemma sjukskriven (magtrubbel) men hoppas verkligen vara frisk till helgen då vi ska passa den lille mannen.