fredag, februari 03, 2023

Moderna frimärke

Jag kanske är efter min tid, men i Postnords app kan man köpa frimärke som en kod man skriver på kuvertet. Smidigt! Särskilt när tänker jag på alternativet som är att gå till Hemköp och stå i en lång kö med pensionärer som fortfarande envisas att betala med mynt och sedlar.

tisdag, januari 31, 2023

Lunchbuffe på färjan Helsingborg-Helsingør

Med min svåger Erik och hans son Jonas hade vi en fin ”tura”. Det var flera år sedan vi träffade Jonas pga pandemin, min sjukdom m.m. Maten var oväntat bra till ett hyfsat pris. 169kr kostade kalaset inklusive biljetten. Att gå av i Danmark var inte att tänka på med tanke på att en dansk krona kostar 1,53 SEK. Till stor skillnad från sommartider var det mycket glest befolkat ombord, vi var kanske 10-20 gäster i restaurangen.

1959 var det andra priser i Danmark. Då fick man 160 danska kronor för en svensk hundring. På bilden står jag på Tivoli i Köpenhamn, kolla priserna i bakgrunden!


Margaretapaviljongens restaurang

Det utmärkta läget restaurangen har i Pildammsparken har tappat sin forna glans på många sätt. Nu senast har den begåvats med denna tveksamma kulturyttring som hälsar dig välkommen.

Ska man skratta eller gråta?