lördag, september 22, 2007

En annan fontän


Denna finns i Kungsparken, nyligen restaurerad. Ett populärt ställe för unga männsikor att ha picknick vid, så också denna dag.

Fontän i kanalen


Det är inte så många som vet att man kan reglera fontänerna vid Kaptensbron. Barn som upptäcker det blir mycket fascinerade.

En fin höstdag


Det kommer att bli en härlig helg! Lotta och Christian har nu skrivit köpeavtal och allt talar väl för att vi kommer att fira jul där. Kul! Samtidigt börjar den spännande resan till Kiribati att närma sig. Det är 146 dagar dit... Vi har också haft turen att få kontakt med en kvinna som är från Kiribati men gift med en svensk och boende i Karlstad.

fredag, september 21, 2007

Gammalt och nytt


Här sitter jag på jobb och surfar med mitt nya trådlösa bredbandsmodem på jobbet. Bakom syns min äldsta Mac (1984). Vem kunde ana att den tekniska utvecklingen skulle bli så här? Tänk om andra företeelser på jorden hade utvecklats lika positivt...
© Martin Palm

torsdag, september 20, 2007

Allt välJa, så här bra har jag inte mått på 5 år. Mina smärtor är borta och idag började jag dagen med en 3 km:s runda jogging i härligt höstväder och det gick jättebra. Gud vad skönt att få vara sig själv igen! Att verkar ha löst sig och på fredag ska Lotta och Christian skriva köpekontrakt på sitt nya hus. Hoppas livet kan få vara så här bra en tid nu, detta är att leva!

Igår blev jag intervjuad av en journalist på GP/Kvällsposten angående Söderhavet och i synnerhet Cooköarna. Artikel med tillhörande bilder kommer att publiceras i början av oktober. Jag återkommer med exakt datum när jag vet.

måndag, september 17, 2007

Tackkort

Om att hedra sina medmänniskor..


Idag känner jag ett behov av att hedra min hustru som hjälpt mig mycket på olika sätt med vården av Gun-Marie samt en hel del annat. Till exempel går hon upp 04.30 varje dag och när jag vaknar 06.30 står alltid frukost serverad (och jag har mycket stora krav på hur chokladen skall tilllagas, inget socker här..) och dagens tidning ligger vi sidan om. Gudrun Schyman hade nog haft en hel del synpunkter på detta men Marianne och jag har inbördes ett rättvisessystem som hållt ihop vårt äktenskap i 35 år. Tack Maja!

söndag, september 16, 2007

Måndag 17 september fyller Ludwig år


Ludwig är min systerdotters son och fyller 2 år.

Nu är jag hög igen men urtrött...

Snart fyra veckor efter knäoperationen och efter att inte ha joggat en meter sedan i mitten på maj blev det 3 km runt Pildammarna med Marianne. Ända sedan 18-års åldern har jag joggat regelbundet, minst 1 mil veckan och ofta 4-5 mil. Herregud vad trött jag blev, det var nästan som på 80-talet när jag sprang mina maror. Jag som cyklat mycket under sommaren, vissa dagar 5-6 mil trodde inte att man på så få månader kunde tappa så mycket av sin kondition. Men nu är träningen igång och inget ska hindra mig att snart vara i topptrim igen. Själva knäet var det faktiskt inga som helst problem med. I eftermiddag ska vi träffa Johan som vi mötte på Samoaöarna 2000. Han ska till Cooköarna i vinter och vi ska ge honom lite tips. Nu ska jag slöa och kanske ta mig en öl...

På kvällen besökte vi min mor, Inger, och hade lite efterprat om Gun och de sista åren som gått. Vi somnade som stockar vid 21-tiden.

Idag ska jag börja knarka igen!

Det vill säga att jag ska föröka börja jogga igen vilket jag inte kunnat göra på nästan ett halvt år pga knäet. Jogging är det bästa knark som finns!

PS Det finns en ny rolig video på yngsta barnbarnet på hemsidan, men den är rätt lång så det tar en stund innan den laddat in sig. DS