fredag, maj 16, 2014

Baltiska utställningen


Inför 100-års firandet har man bl.a. monterat upp ett antal gamla bilder som visar på plats hur utsikten såg ut 1914. Ett betydligt större firande var det 1964 inför 50-års jubileet. Utställningen då hette MILA och förlades till Baltiska Hallarna med omnejd. Som 12-åring var det mycket spännande med allt ståhej och jag minns tydligt att de som hade kvar inträdesbiljett från 1914 kom in gratis, därför sparade jag min biljett från MILA för jag trodde den skull kunna utnyttjas i år, men icke!

torsdag, maj 15, 2014

Min lediga dag


Utanför Åhlens, på Södergatan, fann jag dessa skönheter. Varför de var där var något oklart.

Mer klart var det varför det var aktivitet utanför min arbetsplats, EU-valet blir mer och mer påtagligt.

Själv ägnade jag mig åt sådant som pensionärer förväntas göra, satt på en parkbänk i Kungsparken och njöt av solen och värmen. Matade dock inte några fåglar.

tisdag, maj 13, 2014

Margaretapaviljongen 1940

Det är ju 100 år sedan Baltiska Utställningen, så gamla bilder har jag inte men väl en 74 år gammal bild från trakterna med min mormor (Inga) till höger född 1911, i mitten min mor (Inger) född 1931 samt till vänster min mormors mor (Emma) född 1889.  Damen i mitten längst bak okänd. Margaretapaviljongen var under många år ett ställe vi besökte vid skolavslutningarna under min skoltid. Det var just min mor och mormor som tog mig och min syster dit under åren 1961-1968. Fle gamla bilder finns här.

måndag, maj 12, 2014

Katter i min bekantskapskrets

Råttan äntligen fångad! Bobo har säkrat bytet...

Vissa katter föredrar ryggläge...

söndag, maj 11, 2014

Lund bl.a

På lördagsförmiddagen blev det en joggingtur på Ribersborg och test av minstingens nya vagn. Själv var han mest intresserad av hjulen..

Jogging var det också i Lund där vi tillbringade eftermiddagen. Det var Lundaloppet som avverkades. Sist jag joggade här hette det Lunkloppet och sträckan var Malmö-Lund.

Vi gick bl.a genom Norra kyrkogården och fann Sten Bromans grav. Här ligger också hans far, Ivar Broman, som var företrädare till "min" professor i anatomi, Carl-Herman Hjortsjö.