fredag, januari 13, 2017

Jag borde få en medalj...

Efter 30 år i rikets tjänst fick jag guldmedalj 2007. Jag känner mig mer värd en medalj nu när jag äntligen slutfört mitt stora projekt att scanna och katalogisera alla bilder jag tagit under cirka 60 år. Bilderna är många, kanske runt 200.000 och de sista arbetet är nu klart. Nu kan jag med gott samvete lämna över ett värdigt bildarkiv till mina efterlevande! Arkivet upptar 0,5 TB på en hårddisk stor som ett cigarettpaket. Tre backup finnes!

Projektet startades 2010 och avslutades januari 2017.

Årets första inlägg

 Man kan ju misströsta om världen ibland, speciellt när man sett nyheterna på TV. Men ibland upplever man motsatsen. I onsdags skulle vi åka buss från Genarp till Malmö men på grund av snöovädret var alla bussar inställda. Vi står och huttrar på hållplatsen, vad ska vi göra? Plötsligt svänger en bil upp och frågar oss "var ska ni hän" . Vi svarar Malmö och föraren erbjuder sig att köra oss de 9 kilometerna till Dalby som har fler förbindelser med omvärlden. Tack du snälle man vid namn Mikael!
Ärliga människor som sätter upp lappar, som på bilden, hör kanske inte till vanligheten. Eller vad hade man själv gjort om man fann sedlar på marken?


 Här råder ingen större gästfrihet...

 Vi har haft våra barnbarn hos oss några dagar. Här hämtas ett förvånat barnbarn av mormor på förskolan!


 Äldsta barnbarnet har alltid varit förtjust i Malmö museum. under de senaste 8 åren har vi haft årskort och det finns alltid något nytt att se. Priset för ett årskort? 150 pengar!

Den obligatoriska kokosbollen inmundigas på museets Wegarestaurang. En åttaårig tradition som icke får brytas!