lördag, juni 18, 2011

Diverse från Malmö

Ser ni varmluftsballongen över Triangeln?

En ny, fet gäst som bor på vår balkong.

Fricksgatan har fått ett lyft och ser så här trevligt ut numera.

Promenad på gamla banvallen Dalby-Torna Hällestad


Mina föräldrars gamla hus i Torna-Hällestad


Kryddväxtförsäljning längs banvallenMinnesområdet för den gamla järvägen i Torna-Hällestad som invigdes 1910 och som upphörde för passagerare 1955. Jag minns dock ånglok som gick här med stridsvagnar till Revingehed 1970-1980.
Ledtråd och ny bildfråga


Var ligger detta ganska nybyggda hus?

torsdag, juni 16, 2011

En riktigt trevlig meteorolog

Visserligen är länken sedan april-2011 men denne trevlige man har lämnat många värdefulla och trevliga prognoser åt oss och andra under många år och är värd att minnas, men han fick också lite mer tid hos DR1 än vad SVT ger SMHI. Lyssna och njut här.

måndag, juni 13, 2011

Stängd webkamera


Jag har avslutat webkameran i alla fall för tillfället. Vi får se om det blir en ny en annan gång! Kameran får gå i pension nu, den har varit trogen sedan 2006 men har gjort sitt.

söndag, juni 12, 2011

Historia och gåta

Kanske är det lätt, kanske svårt, men Joel kan nog klara dagens mosaikfråga...

Här bodde vi 1994-1999. Huset är beläget Stora Nygatan- Slottsgatan- Agnesgatan och kallas i dag för Parkpalatset. Jag delar härmed mig lite om vad jag känner till om dess historia. Översta våningen är tillbyggd på 1970-talet. Från början var det ett privat sjukhus där våningen vi bodde på var en barnsbördsavdelning ( 5:e vån). I huset hade faktiskt Sir Arthur Coynan Doyle seanser på 1920-talet. Ägaren till fastigheten, när vi bodde där, började sin karriär med att hyra källarlokal där han lagrade och sålde potatis m.m. Huset var andelslägenheter och han köpte så småningom upp lägenhet efter lägenhet för att till slut vara ägare till rubbet. Det finns säkert många fler historier som inte jag känner till, hör gärna av er till mig om ni vet något mer.

Casinot i Malmö med en text i marken vid infarten som är Oskar II:s valspråk; "Över djupen mot höjderna". Själv har jag inte observerat texten förrän förra året.

Webkameran

Det är tydligen något strul hos Tele2 så webkameran fungerar inte som den ska. Utgår från att det blir fixat under måndag.

Leifs operation

Fredagsmorgon 08.45 vid ingång 44 dyker en fräsch och optimistisk Leif upp för att få utfört ballongsprängning i sina kranskärl.

Inskrivning och omklädd till dessa sexiga kläder...

Nål sättes.

Naturligtvis var mat det första Leif bad om efter ingreppet som gick helt enligt planerna. Operationen tog cirka 90 minuter.

Efter smörgåsen kopplades Leif upp för övervakning.

Leif fick stanna över natten och jag hälsade på vid lunchtid på lördagen. På kvällen kom han hem och var mycket nöjd med allt han varit med om.

Sommarmorgon

Frukost på balkongen. Det kan behövas inför dagen efter som jag ska tvätta, putsa fönster och städa upp i källaren. Förhoppningsvis blir jag klar till tidig eftermiddag som kanske skall tillbringas på Margaretapaviljongen i Pildammarna tillsammans med min mor. Leif har blivit opererad i fredags och allt gick bra. Han är hemma nu. Återkommer eventuellt med bilder om jag får hans godkännande.