lördag, maj 20, 2017

Köpenhamn i kvadrat

 Det var högsommar i Köpenhamn och vi tillbringade både torsdagen och fredagen där. Första dagen allmänt flanerande i stan och dag två med äldsta barnbarnet plus en kompis på Tivoli. Ett konstverk omöjligt att förstå. "Vaesen som skubber box" eller vad den nu hette...

 Malmö kommun har mycket att lära om uteserveringar i Köpenhamns parker. Vi har ju sedan länge gått miste om två i Malmö, en i Pildammarna och en i Kungsparken, där de stängde uteserveringarna då moderna snobbrestauranger tog över och effektivt stöter bort allmogen.


 Uthyrning av svanbåtar

 Två 11-åringar i väntan på att åka värstingen "Daemonen". Numera klarar pojkarna sig bra på egen hand och jag slipper kastas omkring i skruvar och loopar.

 Lite mat och dricka mellan attraktionerna


söndag, maj 14, 2017

Loppis på Kungsgatan 🌞

 Äntligen infann sig samtidigt det riktiga majvädret! Idag hängde jag till slut in vinterjackan innerst i min klädkammare...

 Det var inte bara roligt att se loppisarna, minst lika spännande kändes det att komma in och få se de fina innergårdarna som annars är så låsta för gemene man. Kvarteren har verkligen förändrats sen jag var ung, då var det förfallna, omoderna lägenheter och mycket biltrafik samt prostitution. I dag är det kvarter för välbärgade, ofta unga, familjer. Kort sagt, en liten idyll!

 Gamla Jojes kafé, för de som minns!
Blivande entreprenörer?