fredag, januari 10, 2014

Hotellet helt OK

Utanför vårt hotell finns ett litet pittoreskt torg med flera restauranger. 

Vi är framme l Las Palmas

Vädret är mycket bra. Nästan molnfritt och 21 grader i skuggan.

torsdag, januari 09, 2014

Packat och klart :-D

Min blygsamma packning inför resan imorgon. Visserligen tyder väderprognoserna på sol och 18-20 grader men sist vi var i Las Palmas frös vi på nätterna, därför ingår en värmefläkt denna gång.

onsdag, januari 08, 2014

Vett och vilja från 1957

 En trafikfilm inspelad 1957 som jag medverkade i. Njut av 20 minuter vänstertrafik med mig i en av rollerna, kan ni se vem som är jag? Det är faktiskt Georg Oddner som regisserat filmen. En rolig upplevelse för mig som varade hela sommaren 1957. Min lön var hiskeliga 100 svenska riksdaler...och så fick jag träffa prins Bertil...

Tusen och en natt smakprov!

Första vårtecknet

På Gamla Begravningsplatsen har de första vintergäcken dykt upp. Även några snödroppar fanns också. Men så har det också varit en rekordvarm vinter, igår var det 9 grader plus. Jag är tacksam om det fortsätter så.

tisdag, januari 07, 2014

Gott Nytt 2014!

 2013 är över. Hela hösten och resten av året blev det mycket arbete med min mor och hennes nya lägenhet på vårdboendet. Nu är det praktiskt taget över och jag har tid att skriva lite sporadiskt på bloggen. Om jag behövt tröst kunde jag gå till Rönneholmsparken och Nappaträdet som står i full blom.

En dålig bild från nyårsafton. Marianne arbetade alla helgdagarna från jul till och med trettondagen så det blev stillsamt firande av de röda dagarna.

 Vårt minsta barnbarn har varit gäst hos oss några gånger den senaste tiden. Här ser ni honom i nya kläder han fått i julklapp.

Det blir mycket bussåkande (som han gillar skarpt) och fågelmatande när han är hos oss.

 Med det större barnbarnet var det operabesök i form av Tusen och en natt. Operan var mycket fantasifull och uppsatt som familjeföreställning. Rekommenderas varmt! Efter operan blev det restaurangbesök på Los Arcos, en mexikansk sådan.

 En stor starköl...

Paraplyboken vid Malmö Opera. Samt ett barnbarn!Fiskrestaurangen Johan P öppnar snart på Hjulhamnsgatan, den ska vi besöka under det nya året.

Även nya Pers Krog, nära Turbinen, öppnar förhoppningsvis snart. Men först och främst; vi ska till Gran Canaria och Las Palmas 10-17 januari. Oj, vad det ska bli skönt att uppleva sommar och bara kunna koppla av. Nästa blogginlägg blir därifrån!