lördag, maj 31, 2008

60 sköna kilometer

Jag är normal. Det finns folk som tycker jag är smal, men kolla statyn bakom mig, visst är jag stor och ståtlig, eller hur! Nu är det så att bilden är tagen i Vellinge kommun och för att hålla nere skattesatsen så får väl även kulturen stryka på foten, statyn blev väl billigare i bantad form även om jag tycker att den är väldigt fin. Jag vill inte bli politisk här på bloggen men lite sarkartisk kan jag väl få vara någon gång.


Här ser du en äkta damsadel, en sådan finns bara att köpa i Danmark, så vitt vi vet. Den var det enda Marianne behöll av den gamla cykeln.Efter 12 år; Marianne har köpt en ny cykel, hon fick faktiskt 900:- för den gamla skrotiga Monarken. Sju navväxlar och navdynamo m.m. Vi firade med en lång härlig cykeltur i det underbara vädret.

fredag, maj 30, 2008

Möllevångstorget

Första riktiga sommardagen i Malmö tog jag en promenad i kvarteren kring Möllevångstorget. Jag tror det var första dagen jag hade för mig själv ända sedan hösten förra året!

På denna första bild ser ni en trappa ner, här förekom förr en verksamhet årligen som inte de militära myndigheterna avsett när dom byggde denna stridsledningscentral under andra världskriget. Min far var polis och på den tiden innebar det att man fotpatrullerade väldigt mycket, min far hade Möllevången som sitt kvarter och skaffade sig väldigt goda kontakter med torghandlarna. Samtidigt hade han goda kontakter med militären och han lyckades övertala dem att låna ut lokalen till den fest som torghandlarna hade varje år. Naturligtvis resulterade detta även i att min far ofta kom hem efter sitt pass med några påsar frukt och grönsaker...

Så var det på den tiden...


Om ni inte visste det så sker här de flesta cykelolyckerna i Malmö här; korsningen S Skolgatan-Bergsgatan-Smedjegatan. Så cyklar du här; var försiktig!


Denna skomakare har alltid väldigt konstiga skyltar, t.ex. "Nycklar 1/2" eller "Vet Ni klackning 1/2"
Torget har fått en nybyggd kiosk. De gamla äckliga toaletterna under jord har ersatts med nya fräscha i markplan. Man kan ju hoppas det får förbli så en tid i alla fall...


Detta är Mariannes chilliaffär. Åtskilliga kilon har hon köpt under åren, ja 1 kilo i månaden i 15 års tid blir ju faktiskt 180 kilo!För er som inte är Malmöbo heter denna staty "Arbetes Ära". Det är en perfekt plats att vila på när man inte arbetar.

onsdag, maj 28, 2008

Datorproblem

I samband med att jag bytt dator havererade mer eller mindre hemsidan (på grund av mitt eget fel) men jag tror mig nu ha rättat till det mesta. Upptäcker ni några fel är jag tacksam om ni påpekar det. Till hemsidan.

Dessutom fungerar e-posten igen efter bytet från ADSL till fiberlina. M.a.o. fungerar allt som det skall och jag hoppas nu kunna blogga kreativt istället för att pyssla med teknik och en massa inställningar.