torsdag, augusti 05, 2010

Lite fler bilder från Luleå igår

Hemma hos Kurt i Luleå kunde jag inte låta bli att dokumentera hans, minst sagt, väl använda resväska. Han är nu 86 år och, tro det eller ej, men den 15 augusti ska han åka till Bangkok själv. Jag känner ingen som är så berest, han har ju tillbringat större delen av sitt liv i Stilla Havet som fartygselektriker. Nya Guinea, Cook Islands, Japan, Kina, Samoa, Australien mm är vardagsmat för honom. Det är många spännande berättelser han delat med sig till mig och Marianne när vi har träffats under ett antal möten på Rarotonga, Cook Islands. Vi är stolta och tacksamma att ha fått lära känna honom. Vi träffades första gången på Rarotonga 1997.

Kurt visar upp sin digitala fotoram där han tittar på sina bilder. Trots sin ålder har han verkligen hängt med i den tekniska utvecklingen.

Men ålder tar ut sin rätt; han går väldigt dåligt och har även drabbats av Parkinsons sjukdom.

Kurt guidade oss i Gammelstad, Luleå.

Tyvärr gick tiden väldigt fort men en fika hann vi med på det fyra timmar vi tillbringade i Luleå.

Kurt kollar sin barometer

söndag, augusti 01, 2010

Lördag och sommar i Köpenhamn

Tecknare i Nyhavn


Kongens Nytorv
Denna duktiga dragspelare har vi lyssnat på många gånger, han är musiklärare från Bulgarien och tjänar extrapengar i Köpenhamn (oftast på Kultorvet) på sommaren. Idag hade jag med några fotografier på honom som jag tagit tidigare och han blev mycket tacksam och vi utväxlade e-postadresser. Hans namn är Димитър Стефанов (Dimitar Stefanovic). Hoppas han återkommer nästa år!