tisdag, mars 02, 2010

Jorden runt resor...

En gammal kompis vi träffade på Samoa för många år sedan hörde av sig igår och tipsade oss angående en TV-serie om Stilla Havet på DR1. Det är BBC som producerat den och den är i sex delar. Titta själv nästa måndag 20.00. Trots långa flygresor och naturkatastrofer kittlas det i restarmen igen, titta även på ovanstående bild över centrala Sydney.

måndag, mars 01, 2010

Vårt paradis, Aitutaki, drabbat av tropisk cyklonHär skulle vi egentligen varit 7-21 februari om det inte varit för flyttningen. Den 10 februari kom cyklonen Pat och demolerade 90% av husen på ön. Som väl var har inga dödsfall inträffat. Vi lider med alla som bor där.

söndag, februari 28, 2010

Besök hos min mor

Idag var vi på bio och såg "Shutter Island", en gastkramande film som inte kan lämna någon oberörd. Efter filmen bjöds vi på kaffe (och andra godsaker) hos min mor. Trots att det är nästan ett halvt år sedan vi flyttade till Kronprinsen njuter vi av det centrala läget. Allt känns nära, det tar cirka 10 minuter att gå hem från centrala stan.


Marianne arbetade helg och jag åt därför själv lunch på Entre Malmö (Kniv och Gaffel). Jag trivs verkligen där, det finns en viss likhet med Stadsbiblioteket; öppet och ljust.