lördag, april 11, 2009

Långfredag på IKEA

Att frakta borden på cykeln gick bra. En gång fraktade jag en gammal tung svartvit TV från Malmö till Lund efter en vadslagning om vad som var möjligt att lasta på en cykel.


Jag cyklade till IKEA för att handla några bord åt min mor. Att handla här en långfredag vid 10.00-tiden kan verkligen rekommenderas. Knappt en människa i sikte och inte en enda kund i kassakön.


Det värker i det gamla pilothjärtat när man se Bulltoftas gamla torn. I dessa trakter planterades mina tidiga drömmar om flyg och resor ut i stora världen.Bulltoftas sista hangar, resterna av en storhetstid ända sedan 1920-talet.

torsdag, april 09, 2009

Kniv och Gaffel, Caroli City


Flera torsdagar under året har Staffan och jag ätit ärtsoppa tillsammans. Nästa torsdag är jag som sagt i Helsingfors så frågan är om det inte blev säsongens sista.

Malmö är i dag invaderat av danskar som har helgdag hemma, den danska kronkursen är också mycket gynnsam för dem. En dystrare invasion var 9 april 1940 då tyskarna invaderade Danmark...idag precis 69 år sedan.

Glad Påsk!


Idag är det min sista arbetsdag för nu stundar tio semesterdagar. Själva påsken firas hemma men i nästa vecka blir det Finnair och Helsingfors tre dagar.