fredag, maj 10, 2019

En anspråkslös promenad på bakgatorna i Helsingør

 Bakom kulisserna finns mycket att se i Helsingør. En stor skillnad emot Sverige är att alla gårdar står öppna och tillgängliga, här låser man inte in allt som vi gör.

 En originell dörrkläppa!En second hand butikPå hemvägen stötte vi på en dansk skolklass som skulle till Sverige. En enda lärare höll ordning på de väluppfostrade barnen. Inget skrik, inget spring. Imponerande!

Även på båten skötte de sig exemplariskt.

torsdag, maj 09, 2019

Eldsvåda?

Nej, men solnedgången som speglars sig i Triangelskrapan!

onsdag, maj 08, 2019

Blandade bilder från veckan som gått

 Vädret har ju varit omväxlande, från högsommarvärme till höstlik kyla med blåst. En dag trotsade vi kylan och tog bussen till Torna-Hällestad och vandrade till Tvedöra. Här finns en nyligen renoverad minnessten över militära övningar på 1800-talet.

 Stenen har blästrats och kedjan målats samt inhägnats med ett "kostängsel". Min far ville ofta hit och titta, jag blev aldrig klok på varför...

 Bakom minnesstenen ligger ett gammalt sandtag som numera blivit en bra badplats. Vi gick runt sjön på en cirka kilometerlång stig. Tyst och skönt! Vi upptäckte också en ny potentiellt bra grillplats, hit får vi återkomma till sommaren om det inte råder eldningsförbud, för torrt är det i skog och mark!

 En flottliknande föremål i sjön vars syfte är okänt för mig. Någon som vet?


 Ett förbud som inte drabbar oss...


 Malmö har börjat med elbussar. Här laddas det för nya turer på Svågertorp.

En väl tilltagen grill på Elgiganten som knappast passar våra behov i skog och mark.

 Sakta men säkert börjar man märka av renoveringen av Kronprinsen. Ett inledande arbete utförs med fasadhissarna. NCC arbetare syns i allt större antal med ritningar ståendes i grupper och pekandes på höghusets fasad. Ska bli färdigt om 2-3 år.