lördag, juni 14, 2008

Mycket i Malmö idag

Dolly Parton uppträder på Stadion idag, det är konsert i Pildammarna, skateboardtävling i Västra hamnen samt fotboll på storbilds-TV i Folkets Park och Mölleplatsen. Vi ska i alla fall gå på bio i kväll. Återkommer med bilder på vad lördagen till slut gav.

torsdag, juni 12, 2008


Dessa fontäner och rabatter på Södervärns busstation är mycket vackra. Det finns trots allt en del som blivit bättre i Malmö under åren, jag måste ju vara lite positiv också med tanke på vissa andra inlägg jag gjort... 

Trafikvett

Den här gångbanan mellan Carl Gustavs väg och Baltiska vägen känner jag mig ensam om att respektera. Dessutom hamnar de som tar denna genväg med cykel (och tjänar 80 meter) på vänster cykelbana på Baltiska vägen fast det finns cykelväg på båda sidorna. Förmodligen börjar jag bli lite gammal och gaggig, men hur folk agerar i trafiken numera stör mig väldigt. Oavsett om man är gående, cyklist eller bilist så råder egoismen numera. Jag går så långt att våga mig påstå att trafiken i Bangkok och Los Angeles är vänligare än i Malmö. Varför har folk så bråttom? Planeringen av deras liv måste vara väldigt dålig, för mig är cykelturer en njutning och jag är alltid vänlig och försiktig.

onsdag, juni 11, 2008

Slutförvaring

Intresset var noll, så tyvärr slutade det så här. Med ett stort och mer omfattande Svenskt Uppslagsverk samt NE på internet hemma hos och inget intresse från någon kan jag bara hålla med om vilket slit-och-släng samhälle vi lever i. Till saken hör att jag hittade verket i soprummet och räddade det för att jag trodde att någon skulle vilja ha det. Jag håller med, det känns hemskt! Vi kan bara hoppas att sopgubbarna hittade någon intressent...

tisdag, juni 10, 2008

Är någon intresserad?

Ett komplett uppslagsverk av Bra Böcker i 25 band bortskänkes till den som orkar hämta det.

Fotboll


Vi trodde att vår kvarterskrog skulle vara full med publik som skulle titta på EM i fotboll, men intresset var tydligen ganska svalt. Så här såg det ut strax efter matchens början.

Pildammsteatern


Hoppas det ska bli lite intressanta aktiviteter här i sommar! Fortfarande föredrar jag dock det gamla fina namnet Friluftsteatern. Visst låter det vackrare!

En ny typ av öl?

Starköl är jag väl insatt i men storköl måste vara något nytt...

Äntligen!


Kolla här!

Om jag så ska sova utanför Telias butik ska jag vara den förste att inköpa två iPhones 11 juli!