tisdag, februari 07, 2017

Livstecken från frusna pensionister

 Det har varit lite slött på bloggen sista tiden. Ja, det har faktiskt inte hänt speciellt mycket. Jojo-kortet på Skånetrafiken har använts en del, igår tog vi en tur till ett folktomt Helsingør, absolut raka motsatsen till sommarens turistträngsel. Det var kallt och blåsigt men vi hittade en varm och mysig krog i gammal stil. Tre smörrebröd, en liten snaps plus en öl för 89 kronor. Gott och billigt!

 Detta är en bild på Scandlines "Aurora" som är är enda båten med riktig restaurang. Vi har inte ätit här på många år men snart är det nog dags. Här är det dock inte speciellt billigt...

 Planetariet i Köpenhamn. Här har vi sett otaliga filmer i 3-D, oftast med barnbarn. Byggnaden ligger väldigt vackert vid "søerne"

 Söerne

 En dag fick vi en ide om att besöka Fyledalen där vi tidigare inte varit. Området ligger i stort sett mellan Tomelilla och Sjöbo och är ett resultat från 13.000 år sedan när istiden smalt bort. Vi såg många rovfåglar bl.a. glador. Sommartid finns här också dressinuthyrning längs gamla Simrisbanan. Det var kallt och dimmigt så efter en promenad på cirka 10 kilometer var vi rätt nöjda. Det var skönt att stiga in i den varma bussen igen! Det är naturligtvis på sommarhalvåret men ska komma hit.


Banvaktsstugan nära Ramsås som fungerar som rastplats för dressintramparna. det får vi prova på till sommaren.