lördag, juli 21, 2007

Gässie!


Vi var ute och cyklade några mil och hamnade bl.a. på oasen Gässie byakrog. Här var det swimmingpool och palmer! Ett udda ställe. I morgon (söndag) lär det inte bli något cyklande då det ska komma 50-100 mm regn.

Zoo med Olssons

Efter en dag med många nya intryck vilade yngsta barnbarnet i vagnen för att smälta upplevelserna.


Djur som simmar är kanske mest intressant. Här är det pingviner.


En rød pølse måste man smaka när man är i Danmark. En videosnutt när yngsta barnbarnet smakar Coca-Cola finns här.


En jordekorre som smaskar på en morot.


Yngsta barnbarnet tyckte zebrerna var bekanta
Yngsta barnbarnet hade fin utsikt utan att behöva gå upp i tornet.


En bananpaus är aldrig fel, men hur kan han ta så stora tuggor?


Efter ha letat länge och väl hittade vi en parkeringsplats en kilometer från zoo. Det var perfekt väder och det blev en trivsam eftermiddag. Vissa djur kom man dock inte så nära, en giraff på 100 meters håll är kanske inte så imponerande. Men en säl eller pingvin som simmar två meter framför en, det är spännande. Tycker yngsta barnbarnet. Att klappa en get och dessutom få med sig några sträva hårstrån på fingrarna var också kul. Ett annat roligt djur är ju faktiskt människan, som det fanns många exemplar av.


torsdag, juli 19, 2007

Pildammarna

Familjen Olsson var hemma hos oss på middag men dessförinnan var vi ute med yngsta barnbarnet en stund. Imorgon ska vi åka till Danmark och besöka Københavns zoo. Egentligen skulle vi åka till helgen men vädret ser betydligt bättre ut för fredagen.

Från och med 1:e augusti går Marianne ner i arbetstid för att en dag i veckan passa yngsta barnbarnet, roligare "arbete" får man leta efter. Det händer mycket i hans utveckling just nu. Idag tyckte jag nästan att han pratade lite, det lät som "bappa". Han äter det mesta med god aptit, han hade inga problem med Mariannes lite kryddade Thaimiddag idag.

Lekplatsen på Lorensborgsskolanonsdag, juli 18, 2007

Promenad


Vi gick en runda i Pildammarna på tidiga kvällen. Någon form av konsert var på gång på Friluftsteatern (som det hette förr, numera Pildammsteatern) så det var en del folk i rörelse. Vid 19-tiden blev det lite svalare så vi gick hem.

Tidigare i dag var jag hos min ortoped och fick svar på magnetröntgenundersökningen (långt ord). Menisken var skadad och det fanns även artros (eller som man felaktigt säger; förslitningsskador, jag säger åldersförändringar). Jag fick en remiss för operation som troligen sker i slutet av augusti. Sen ska jag snart vara i gång med joggingen!

Vår minisemester till Amsterdam blir av olika anledningar inte av. Istället far vi till Hanover över en helg i början av september. I dagens tidningar stod att tjuvar läser bloggar för att göra inbrott när man skrivit att man ska resa bort. Gör er inte besväret; vi har inga värdeföremål i lägenheten! Inga smycken, inga kontanter, inga datorer.

måndag, juli 16, 2007

Vad är detta?


Intressant va! Fast vad är det? Jo, telia har upprättat ett antal surfzoner i Malmö och så här ser det ut med antennen på telefonkiosken. Fungerar på en omkrets av cirka 150 meter.

Korvhuset


Lunch i sommarvärmen med en arbetskamrat.

söndag, juli 15, 2007

Västra Hamnen

Färdtjänst hämtar Inger och Gun


Yngsta barnbarnet gillade verkligen mormors solglasögon!


Riddarna kring runda bordet på Salt & Brygga


Trevligt sällskap, god mat och dryck, fint väder och härlig havsutsikt. Vad mer kan man begära? (Kanske att det var lite billigare...)

Jultomten är tydligen här tidigt i år.