lördag, november 26, 2016

Gamla Las Palmas

Cirka 7 km söder om nuvarande stad finns det gamla Las Palmas. Staden började växa fram i slutet av 1400-talet. Vi tillbringade hela fredagen här och beundrade alla gamla fina byggnader.

Tapas! 😁😛

Detta är teatern där en gång den store Caruso brukade sjunga

Pampiga byggnader från förr
fredag, november 25, 2016

Strålande väder

Utsikt från vår terass på taket

I horisonten syns Teneriffa

Parken utanför Castillo de la Luz


Promenader

Vi ägnar stor del av vår tid till långa promenader, cirka 10 km/dag. Las Palmas är stort, runt 390.000 invånare och med omgivande förorter drygt 800.000, så det finns mycket att upptäcka. Atmosfären är vänlig och det mesta är relativt billigt.

Ständigt pågår arbete med sandskulptuter på den 4 km långa stranden Las Canteras, vi får väl se vad just detta resulterar innan vi åker hem torsdagen 1:e december. 


Här är ett av de bästa ställena att sitta och titta på folklivet längs strandpromenaden, restaurangen "Glada Grisen" som serverar utmärkt spansk och skandinavisk mat. Personalen är mycket trevlig och även många spanjorer intar sina måltider här. 

40 rövarnas torg...

Ja, så kallades detta ställe på charterturismens boom på 60-talet, då dignade här av krimkrams, fula svärd och solfjädrar mm. Idag är det en utmärkt saluhall med alla sorts matvaror. 

Marianne letar, som vanligt efter chili, en vara som är ganska sällsynt här på Gran Canaria, konstigt nog.


Vackra parker finns på flera håll, här är det skönt att ta en paus från staden brus.

torsdag, november 24, 2016

San Agustin

Cafe Suecia

En sista sangria innan återfärden till Las Palmas, gjord på svensk cider!

onsdag, november 23, 2016

Södra Gran Canaria

Pga blåsigt väder i Las Palmas tog vi oss med buss till San Agustin, cirka fem mil söderut. Klimatet här är annorlunda, det är varmare och mindre moln. Det är här de flesta turisterna tillbringar sin tid, men även i Maspalomas och Puerto Rico. Massor av svenska affärer och restauranger samt långa och fina badstränder lockar dem hit. Vi tillbringade hela dagen här och avsutade med ett restaurangbesök. För vår del var det bästa att man kunde köpa snus här på Cafe Suecia. Buss 30 tog oss från Las Palmas på 50 minuter, hemresan med buss 001 (som vi trodde bar en expressbuss...) tog nästan två timmar, den stannade i varenda liten by. Nu väntas sommar igen på vår kvarvarande vecka enligt prognoserna.måndag, november 21, 2016

Stefan under kniven...

Med viss tvekan lät jag mig rakas på skallen

Priset för de 30 minuterna det tog var 5€

Diverse

Olof Palme gatan


Anrika lyxhotellet Reina Isabel

AC Hotell, 25 våningar högt.

söndag, november 20, 2016

Vardag i Las Palmas

Så kom vardagen till kanarieöarna., efter en hektisk helg med massor med folk i det underbara vädret. Uteseveringar längs standpromenaden var proppfulla med helgfirande familjer, dansuppvisningar, gatumusikanter och diverse sportutövningar. Vi kom fram till att äta frukost på rummet i fortsättningen, här finns så stort utbud av billiga och fina frukter/grönsaker. Marianne har hittat fina papayor och sin torkade chili. Och bäst av allt, jag fick en jättegod wienerschnitzel till middag för 65:-!