fredag, maj 06, 2011

Sommarväder och två tester för Malmöbor

Visst är det helt underbart vackert i Kungsparken!

Här testar vi Malmöbor på en svår fråga, var finns detta?

Och detta...är cykeltunneln längs Kungsgatan under Amiralsgatan!

Hos Kurt i Luleå

Vi hade ett fantastiskt väder under hela flygningen och det var fortfarande gott om is i norra Östersjön.

Hemtjänst på besök för att ge Kurt ögondroppar.

Kurt är väldigt klar och hänger med i världshändelserna trots sina 86 år. Tyvärr har han drabbats av Parkinsons sjukdom vilket gör att muskulaturen är väldigt långsam.

Vi hade gott om tid och pratade mycket om Söderhavet och gamla minnen, det var ju på Rarotonga vi möttes 1997. Kurt tillbringade alla vintrar där efter sin pensionering 1990 men resan 2009 blev nog den sista. Hans vanliga rutt var att lämna Luleå i oktober, sedan var första anhalten Bangkok och framåt jul besökte han sin dotter i Brisbane, Australien. I början av januari flög han till Rarotonga, där vi träffades ett antal gånger och i slutet av april flög han tillbaka till Luleå. Vi frågade honom om varför inte han bosätter sig hos sin dotter i Australien, svaret blev "Även om du är född nära helvetets port längtar man till sin födelseort". Kort sagt var det en mycket givande resa och kanske inte det sista besöket. Vi utnyttjade våra SAS Eurobonuspoäng för att resa dit dessa två dagar och därför kostar det oss inte mycket pengar.

torsdag, maj 05, 2011

En äkta tuff kille

Vi besökte vår gode vän Kurt i Luleå onsdag-torsdag. Fler bilder och berättelser kommer imorgon.

söndag, maj 01, 2011

Möllevångstorget 1:a maj

Vi förväntade oss massor med folk, demonstrationer, aktivister och folkliv i allmänhet. Av någon anledning var det fullständigt dött, är det någon sporthändelse eller något annat vi inte känner till?

Förlovning

Överallt i stan flaggade man för de nyförlovade!

Men vad står där egentligen högst på menyn...