lördag, november 28, 2020

fredag, november 27, 2020

Naturen

Den här underbara bilden har vår dotter tagit. Den symboliserar precis allt som jag längtar efter. Den borde förstoras och hänga på hedersplats i vårt vardagsrum!

Nästan tropiskt klimat

Tack vare luftfuktaren stortrivs blommorna (och vi).

Nu blommar det...

Glädjeämnen i mörka november!

tisdag, november 24, 2020

Luftfuktare

Mina torra och såriga slemhinnor mår väldigt bra av att höja den relativa fuktigheten från 10-15% till 40-50% och dessutom blir det några grader varmare i vårt vardagsrum. Det känns som en varm sommardag!

Airpods!

Äntligen kom Mariannes Airpods. Det tog hela tre veckor efter beställning. Skönt att slippa de trassliga sladdarna!

Våra sista SAS-poäng

Under de senaste 20 åren har vi flitigt kunnat boka bonusresor med SAS tack vare alla våra jordenruntresor. Vi insåg nu att de sista poängen knappast skulle kunna nyttjas för fler flygresor i dessa pandemitider. Men SAS har en webbutik där vi brände de sista poängen på nya bäddlakanset.

Vad gör denna man? 😁

1. Håller tal till nationen
2. Videosamtal med Sydnytt angående MIFs katastrofala läge i SHL
3. Gör en optisk antikroppstest via KRY
4. Installerar en ny telefon


måndag, november 23, 2020

Mer besök

Marianne och Ingrid var ute på promenad i e.m. Efter det så tittade vi på Mel Brooks roliga film ”Det våras för galningarna”. Trevligt sysselsättning i dessa mörka dagar. Men redan om en månad börjar dagarna bli längre, vintersolståndet kommer 21 december. 

Dag 24...

Nu har ljuset få stå i fred så pass länge att man kan dra slutsatsen att vi får ha det i fred. Bevakningen upphör härmed och vi får konstatera att människor har respekt för gravfriden, som väl är!

Gravljuset lever fortfarande!

Hur länge varar batterierna...?

söndag, november 22, 2020

Besök

Leif kommer, precis som Ingrid, regelbundet på besök, alltid lika trevligt. Speciellt nu i dessa tider där jag med mitt nedsatta immunförsvar knappt vågar gå ut. Det händer ibland, som här, att Marianne förser honom med diverse att äta. Han brukar uppskatta det...(lätt underdrift).