onsdag, augusti 25, 2010

Tivoli med barnbarn

Marianne tycks var den som var mest skrämd av berg-och-dalbanan som inom parantes ursprungligen kommer ifrån Malmö och Baltiska utställningen 1914. Sommaren går mot sitt slut och idag är det precis fyra månader till julafton. Det var väldigt roligt att besöka Tivoli idag även om det var mycket blåsigt. Men mycket återstår att uppleva av vår semester, detta var bara tredje dagen.

tisdag, augusti 24, 2010

Cykling och promenader

Idag, tisdag, blåste det en hel del vilket syntes tydligt över sundet.


En rolig gammal bil utanför Akvariepiraten på Nobelvägen. Vad gjorde vi där? Jo, jag har planer på att skaffa ett nytt akvarium med korallfiskar. Blir det aktuellt ska jag ha ett 500-liters saltvattensakvarium med endast 4-5 fiskar. Ett projekt för år 2011.
När vi var ute och promenerade gick vi in och tittade på det, minst sagt, pittoreska och udda koloniområdet Zenith som ligger lite i skymundan vid Nobelvägen.Bild från i söndags när vi cyklade från Genarp till Dalby där vi tog bussen på grund av att det började regna.

Vacker utsikt mellan Genarp och Dalby. Marianne tittar mot Malmö där man tydligt kan se Turning Torso och Kronprinsen.

söndag, augusti 22, 2010

Första semesterdagen

Vi var ute och cyklade hela lördagen, sammanlagt 40 km. När vi kom hem vid 21.30-tiden satt vi några timmar och filosoferade på balkongen i den ljumma augusti-kvällen. Malmöfestivalen håller på för fullt nere vid Södertull. Skönt att ha den lite på håll.

Vid midnatt upptäckte vi denna ljusa vita prick 20-30 grader över horisonten i sydöst. Jag trodde först det var Jupiter men det var det inte. Kan det ha varit Sirius? Bilden är tagen med 300 mm-objektivet.