torsdag, september 27, 2018

Vart leder de blå prickarna?

 Här på bl.a. Skeppsbron syns de tydligt. Det är prickar som hjälper passagerare på kryssningsfartyg i Malmö att hitta in till centrum. Idag var här ovanligt många turister på stan och vi följde prickarna bakåt till hamnen för att se källan.


 Vi hamnade på Grimsbygatan där fartyget "Balmoral" med sina 2000 passagerare låg förtöjd. Det är det nionde kryssningsfartyget i Malmö i år. Besöken ger förmodligen Malmö lite klirr i kistan!

 Vi fortsatte sedan mot Posthusplatsen som trots sina mycket stora ytor begåvats med en enda bänk att sitta på. Marianne har mailat kommunen en gång i ärendet för två år sedan och fick då svaret att man ska specialkonstruera bänkar för platsen. När kommer de? Pensionärerna väntar...


Ett annat fartyg ligger också här "Prins Bernhard" som tydligen varit en sorglig historia. Tänkt som en restaurangbåt men nerlagt sen länge. Är nu till salu med en prislapp på 9 miljoner som är betydligt lägre än de 25 miljoner man begärde för några år sedan. Framtiden får utvisa vad som ska hända!