lördag, augusti 22, 2009

Airshow Roskilde

Danska F-16 i rote över flygplatsen. Vädret var bra, uppvisningen var bra, men min kompaktkamera räckte inte till att dokumentera på rätt sätt. Dessutom var jag ju upptagen med att titta själv. Tidigare utlagda videos får komplettera. Dagens vinnare i särklass var JAS 39 Gripen som gjorde en imponerande insats.


En fin gammal DC-3:a!


Cirka 5500 besökte tillställningen. Biljett 5370 och 5371 vann en gratis rundflygning; vi hade biljett 5372 och 5373...


Demonstation av danska räddningshelikoptern s-61.

måndag, augusti 17, 2009

Minneslunden i Limhamn

Fredagen den 14 augusti var det två år sedan Gunmarie dog men det blev först idag vi tände ett ljus för henne.

söndag, augusti 16, 2009

Malmöfestivalen

Till slut hamnade vi hos Inger med sillburgarna. Ser hon inte lite tveksam ut när hon smakar på dem? Nej då, dom var goda. Inger hade godheten att bjuda på citronsnaps till rätten, inte helt fel.


I dessa plastbollar roade sig barn innerligt vid Södertull. Det såg faktiskt ganska kul ut!


Exotisk mat från världens alla länder bjöds ut i matstånden, men var var den längsta kön? Jo, naturligtvis till den svenska sillen. Och vem står sist i kön...När jag var i 15-års åldern var detta den största drömmen för pojkar. En röd Puch Florida, det drog åt sig flickornas intresse. Helst skulle den ha ett ställbart munstycke (vad det nu var för någonting).


Men det var något i den här vägen som verkligheten var för mig, inte på grund av mina föräldrar, men något tidigt begynnande rebelliskt; varför göra som alla andra? "Hossebandsdriven" var mina kompisars kommentar när jag accelererade utanför Kronborgsskolan. Men hur mycket har jag brytt mig om andras omdömen?


På Davidshallstorg skulle de bli ett mopedrally. Här ser ni en exakt kopia på den tandem, med hjälpmotor, som jag och mina föräldrar färdades på innan dom köpte bil 1959. Ser ni motorn?

En befriande dag!


Idag kändes den obligatoriska söndagsjoggingen ovanligt befriande. Plötsligt ordnar sig allt. I fredags fick jag besked om en oväntad löneförhöjning, dessutom retroaktiv sedan oktober. Årets semester börjar om fem dagar. Lördagen 22 augusti ska vi och vårt barnbarn på flyguppvisning i Roskilde. Tidigt i september ska vi till Legoland några dagar. Långresan till Söderhavet och Nya Zeeland börjar närma sig. Vädret är skönt. Malmöfestival. Livet känns lätt just nu...