fredag, januari 25, 2008

Svårhittad skylt


Under en ganska lång tid har jag letat efter denna skylt utan att hitta den. Anledningen var att jag trodde den satt på en husfasad men i själva verket fanns på trottoaren! Norra Skolgatan och klubb Bongo, eller som vi som unga sade "Logen". Själv var jag lite för ung för att uppleva stället men jag var faktiskt där en gång.

onsdag, januari 23, 2008

Allt annat än torr

Nyligen hemkommen och utsatt för den skånska vintern är det skönt att ta på torra kläder och sitta ner i stugvärmen och dessutom tänka på att man inom lite mer än tre veckor ska befinna sig i Söderhavet!

Tomt i stan


Inte mycket till lunchrusning i stan idag. Dåligt väder och strax före lön är kanske en förklaring...

tisdag, januari 22, 2008

Diverse Malmöbilder

Ett kort besök hos Ingrid avslutade dagen. Gav lite teknisk support på hennes Internet; utökade hastigheten på förbindelsen från blygsamma 0,25 mbit till 2 mbit.


Känner ni till den hemliga tunneln man upptäckte för några år sedan från Malmöhus slott?


Här är en närbild på tunneln som dock är blockerad så att ingen ska kunna ta sig igenom den.


Undrar om det också gäller min chef...?


Här kan ni läsa lite data om området vi bor på.


Vad säger ni om stavningen på skylten?

söndag, januari 20, 2008

Avslutning på helgen


Restaurang Ribersborg som alltid serverar god mat och har utmärkt service. Det var här vi oftast brukade gå med Gunmarie, nu var det flera månader sen sist.

Söndags reflextioner under en cykeltur

Vintergäck, ett hopp om vår och nya tider.


En hel del träd har fällts i Malmö de senaste veckorna. Jag känner knappt igen Roskildevägen!


Detta är Mjölnaregatan där Edvard Persson föddes och växte upp. Minnesskylten som Sydsvenskan satt upp har någon vandal rivit ner. Kreativt! Kvarteren är rester av klassiska kvarteren Lugnet och Korpen.


Denna bild visar Lorensborgsskolan där jag gick 1963-1965. Huset bakom var mitt hem då och det vita höghuset till vänster är min nuvarande bostad, jag kom inte så långt i livet...Ovanlig arkitektur där hyresgästerna själva fått vara med och bestämma en hel del. En färgklick i det annars ganska gråa Malmö.