onsdag, januari 30, 2008

Ebbas hus


Hör bodde Ebba fram till 1982 och sedan testamenterades huset till Malmö Museum. Adressen är Snapperupsgatan 10. Här är det öppet för allmänheten onsdagar och lördagar 12-16. Huset är väl värt ett besök och ger en fin inblick hur man levde cirka 1910. Då fanns ingen elektricitet, vilket kom senare, men Ebba levde med egen uppvärmning och utedass hela tiden.
söndag, januari 27, 2008

Nattbilder från Malmö


Enligt mig Malmös vackraste byggnad; Malmö Stadsteater.


Malmös Stadsbibliotek, tidigare museum.


Gamla begravningsplatsen vid Gustav Adolfs Torg.


Vår gamla hemgata; Agnesgatan på Gamla Väster.

Nya bud!

Jag har fått liv i den gamla webkameran igen! I samband med att vi åker till Söderhavet blir det som jag tidigare skrivit betydligt bättre kvalite eftersom jag då använder en "riktig" videokamera.

Oväder och god mat

Igår var det riktigt dåligt väder. Jag cyklade till jobb, eller snarare flög i sydvästvinden, i ett privat ärende. På hemvägen hade jag en tropisk regnskur och 22 m/s mot mig. Att det var +8 grader kände jag inte mycket av.


Hembjudna till Ingrid blev det utöver en god middag också en trevlig kväll och vi hade även tid för lite fixande med hennes dator.


Så här mysigt hade vi det i verkligheten.


Och så här såg det utan när jag fotograferade med blixt...

Webkameran trasig

Stormen under lördagen tog död på min webkamera. Hela utrustningen, som stod på balkongen, flög iväg i vinden och kameran kraschade. Inom 2 veckor kommer jag att ersätta den med en betydligt bättre kamera riktad mot Öresundsbron och den kommer att stå inomhus.