fredag, augusti 07, 2020

Märkligt ställe i Helsingör

 Svalkande överfart med Tycho Brahe i den 27-gradiga värmen!


 Vi upptäckte en kvarterskrog något undanskymt som såg trevlig ut...

 Vid beställningen insåg vi snabbt att det här var något utöver det vanliga. Bartendern och servitören pratade en danska som var omöjlig att förstå, lät mer som ett bräkande rappakalja.

 Efter en bra stunds väntande fick han rätt på beställningen, tre öl med tillhörande gammeldansk. Först ville han att jag även skulle bjuda honom på en snaps men hade nog redan fått vad han tålde...

 Sen kom han med en öl i näven och satte sig hos oss och försökte kommunicera. Gick inte alls! Möjligtvis förstod vi att han tyckte om musik eftersom han spelade hög sådan...

 Men här var en fin och annorlunda miljö.tisdag, augusti 04, 2020

Natursköna Skäralid


Hit kom vi enkelt med tåg till Stehag och sedan buss till Skäralid, resan tog sammanlagt 90 minuter.

Det finns många spår att följa men vi valde att gå mot Kopparhatten.


Enkel väg till börja med...


Sista biten var ganska brant och jobbig men vi fick en bra belöning i form av en vacker utsikt cirka 200 möh och inbjudande bord att förtära vår medhavda mat. Här fanns även toalett.

måndag, augusti 03, 2020

Udda händelser i sommar


När jag var ute och gick en dag såg detta ritas upp på himlen vid Tandläkarhögskolan, trodde först det var en bakdel men insåg senare att det var hjärtan!

Min älskade ring från Aitutaki, Cooköarna när vi varit gifta i trettio år försvann spårlöst. Jag trodde i cirka en vecka att det hamnat i Kungsparken någonstans, kanske som dekoration i ett skatbo. Plötsligt en dag ramlade något ut från badrumsskåpet ner i vasken. Marianne fann min saknade ring!!!

Hu, så hemskt!

En fågel kraschade mot vårt fönster en kväll. På morgonen fann jag den på balkonggolvet levande och flaxande. Vi kontakta fågelskyddet på Spillepengen som bad oss skicka en bild på den. Marianne gick ut för att ge den vatten och då blev den så rädd att det flög iväg, till synes oskadd. Vi fick reda på att det var en tornseglare (förr tornsvala) och att dessa flyger dygnet runt (!). Hamnar de på marken har de tydligen väldigt svårt att komma upp igen.

Välutrustad kontrollant (?) på Gustav Adolfs Torg...

söndag, augusti 02, 2020

Sommar igen...och normalisering i Helsingør

 Dagens inköp: Gula mango från Pakistan, jordgubbar och bigarråer.

 Trots att vi inte är strandmänniskor satt vi en stund på Ribersborg i den 24-gradiga värmen. härlig utsikt över Öresund!


 En ovanlig syn för en skåning när man anländer till Helsingør!

 Marianne blev insläppt efter 5 sekunders kontroll. Annat än i Los Angeles 2018 där vi köade i tre timmar i passkontrollen!

 Nu är allt som vanligt igen i byen, kanske lite mindre folk men det var  bara skönt för här brukar det vara trångt på sommaren.

 Men på Axeltorv var det mycket folk!

Båtklubben i Nordhamnen.