fredag, juli 29, 2016

HALV HYLLA!

 Vi har ju åkt en hel del på linjen Helsingborg-Helsingör och man får uppleva både det ena och andra. Det är alltid roligt att studera fotograferande och poserande asiater men igår fick vi uppleva något väldigt annorlunda. Strax innan båten skulle lägga till i Helsingör skrek man plötsligt och oväntat ut "HALV HYLLA" i alla båtens högtalare. Det blev dödstyst på båten, många tänkte nog på terror och annat elände. Själv funderade jag på om det var ett kodat meddelande typ "båten är halvfull" eller "någon är halvfull" Personalen var helt oförstående och först efter vi gått av båten tror jag mig veta vad det handlade om; ombord fanns en svensexa som säkert bett att få säga något vederhäftigt i högtalaren till passagerarna men istället vrålat "HALV HYLLA"
Roligt var det i alla fall...Spirit of New Orleans spelar på Axeltorv i Helsingør


Vill ni se filmen i högre kvalitet så klicka på den vita texten överst. Titta uppmärksamt på filmens sista 60 sekunder då en kinky kille dyker upp och börjar dansa med tanterna!

torsdag, juli 28, 2016

Baby

 Vi var hemma hos min gamle arbetskamrat med hustru och inspekterade deras  förstfödde. Det var en mycket lugn pojke som nu är en månad gammal.

Gosedjuret, som är en speldosa, var en gåva från oss.

onsdag, juli 27, 2016

Köpenhamn

 Med anledning av Dianas och Veinys förlovning träffades vi på restaurang Italiano och hade några roliga timmar tillsammans.


En lat måndag

Marianne har problem med sin ena fot så vi tillbringade dagen i Västra hamnen. Här i skuggan var det behagligt när temperaturen var 25-27 grader.

måndag, juli 25, 2016

Ålabodarna

 Vi tog tåget från Malmö till Glumslöv, sedan gick vi de 4 kilometrarna till Ålabodarna. Det var en väldigt vacker väg med fin utsikt över Öresund.
 Här passerar vi Örenäs slott

 Ålabodarna är mycket måna om sina katter, på flera ställen finns olika typer av sådana här skyltar.


 Hamnen i Ålabodarna


 Till och med fåglarna tyckte det var varmt...

 Full rulle på servitörerna!

Vi hittade bästa platsen i skuggan där vi intog vår medhavda mat. Hit återvänder vi gärna!

Borstahusen i perfekt sommarvärme

 Badande...

 Fikande...

 Solande...

Ätande...ja, var och en njuter på sitt sätt!