lördag, juni 02, 2018

Tropisk värme...

 Vi fortsätter vårt koncept med spontana turer med Jojokortet i Skåne, promenader och medhavd mat. På bilden en paus i Svarte på väg till Ystad. En svag vind från havet svalkar gott.

 Massor av danskar på väg mellan Bornholm och Köpenhamn i Ystad.

 Som alla andra lördagar blev det fågelmatning i Kungsparken, idag med assistans av storebror som nu blivit 12 år. Skönt med lite vattenstänk i hettan!

 Fasaner i Malmö har blivit vanligare, här vid vårt "hemliga" matbord. Kan du gissa var det är?

 Man har bland annat denna utsikten åt ena hållet.

 En fattig stackare som dragit runt i centrala Malmö senaste tiden

Nytt besök på Le Colise som fått ny ägare. Något högre priser men tydligen samma kock, numera finns även en wienerschnitzel på menyn som får betyget 4,6 på den 5-gradiga internationella schitzel wiener art-skalan. Då Regementsgatan blivit mycket lugnare pga minskad trafik går det alldeles utmärkt att sitta på trottoarserveringen.

fredag, juni 01, 2018

SDS 180601

Kanske inte så dumt i hettan som råder...

onsdag, maj 30, 2018

Ystad Saltsöbad

Idag blev det en svalkande promenad längs havet Ystad-Sandskogen längs Skåneleden. Havet är ju relativt kallt så vinden från sydost var välgörande.tisdag, maj 29, 2018

Skåneleden

 Vi fortsätter med att utforska etapper av Skåneleden. Idag var det dags för den nyligen invigda Lomma-Habo Ljung-Bjärred-Löddeköpinge. Vi avslutade dock i Bjärred, det var ju faktiskt 30 grader i skuggan...

 Här på denna fina stig vid Lomma beach börjar vi etappen.

 Habo LjungMåltid i Bjärred i ett försök att få lite skugga...