lördag, september 01, 2007

Blommorna på kyrkogården
Ulla och Thommy Thuresson


Marianne, jag och min mor


Erik, Erika, Jonas, Kristian och Pierre


Livi (98 år gammal dam som Gun varit vän med i många år )De handikappades riksförbund (DHR)


Kistdekorationen


Karin, Ronnie, Suzanna, Sandra och Jesper.


Ulla, Erik, Jan-Erik, Birgit, Gunilla , Jeanette och Henrik.


Margreth, Ulf, Diana och Martina


Här kommer bilder från alla fina blommor som kom till Gun-Maries begravning. Tänk på att om du dubbelklickar på en bild ser du den i större storlek. Det hade regnat och var lite svårt att utläsa alla namn, hoppas alla kom med och blev rättstavade.

Pengar!
Första veckan i september, när Marianne fyller år , brukar vi alltid ha en veckas semester. Nästa vecka ska vi flyga till Hannover. Under året lägger vi regelbundet alla 10-kr mynt vi får i spargrisen och idag var det dags att tömma den. 1800:- blev det denna gång.
Senare idag ska vi till Limhamns kapell för att fotografera alla fina blommor på Gun-Maries grav. De kommer att publiceras här senare i kväll.

fredag, augusti 31, 2007

Gun-Maries begravning

Så här minns vi Gun-Marie när hon mådde som bäst trots sina handikapp. Bilden är tagen i februari 2007 i samband med att firade hennes 70-års dag på restaurang Los Arcos.Idag blev Gun-Marie begravd under mycket värdiga former, präglat av musik, sång och blommor. Efter den fina akten hade vi en minnesmåltid på Öresundspaviljongen (Eg. Restaurang Ribersborg) som var Guns favoritställe. Släktingar och bekanta som inte träffats på flera år fick en trevlig och behövlig pratstund. Imorgon tänker jag cykla ner till kapellet för att fotografera blommorna. Tack till alla er som hedrade Gun-Marie på olika sätt!

Avskedsmelodin på begravningsakten blev "Tystnaden tätnar" som Monica Zetterlund sjunger som ingen annan. Text och musik av Mikael Wiehe

"Glöden har falnat
vågorna lagt sig
stormarna har tagit slut
Ingenting som når mig nu
Ingenting kan nå mig nu

Blodet har kallnat
kropparna stelnat
minnena har suddats ut
Ingenting som rör mig nu
Ingenting berör mig nu

Jag trodde en gång
du skulle kunna slå mig fri
Jag trodde en gång
jag skulle kunna ge dig liv
Jag trodde en gång
vi skulle kunna ta oss ut
Jag trodde en gång
att tunneln skulle ha ett slut

Skymningen faller
tystnaden tätnar
drömmarna har gått itu
Ingenting som når mig nu
Ingenting kan nå mig nu"

Slutligen blev det ett något humoristiskt inslag efter måltiden på restaurangen; jag rusade iväg med min mor när färdtjänstbilen kom och smet helt sonika från den icke helt billiga notan. Men jag är stamgäst och saken ordnade sig.

torsdag, augusti 30, 2007

Begravning

Imorgon, fredag skall Gun begravas. Hon har själv valt att få ligga i minneslunden i Limhamn. Vi inom familjen avslutar med en enkel måltid för att sedan skiljas åt. Än en gång tack till alla som hjälpt till, besökt henne, skrivit kort och vårdat henne. All vårdpersonal har varit fantastiska.

Cykeltur med Lotta och yngsta barnbarnet


Men det var ganska kallt på stranden så yngsta barnbarnet fick låna mammas tröja!

onsdag, augusti 29, 2007

Bra läkning

Var på återbesök hos min ortoped idag efter operationen. All verkade mycket bra så när som på en viss svullnad så jag ska vila tre dagar till. Nästa vecka har jag semester så det blir det väl fler tillfällen till vila. Med vila menas att inte gå längre sträckor medan lätt cykling bara är nyttigt. På fredag nästa vecka åker Marianne och jag på weekend till Hanover, det ska bli kul!

Men sen ska det också bli kul att komma tillbaka till arbetet utan att behöva gnälla över värk och andra tråkiga saker. Jag känner mig som en ny människa!

söndag, augusti 26, 2007

Nit och redlighet

Det låter väl ädelt; nit och redlighet!

I trettio år har jag arbetat i statens tjänst och nu har dagen kommit då medaljen skall högtidligen utdelas av landshövdingen i november månad. Tänk att man blivit så gammal...
Dessutom ska även min arbetskamrat Göran få samma utmärkelse så vi kanske gör sällskap dit. Efteråt bjuder landshövdingen på lunch men personilgen har jag lite svårt för sådana tillställningar så jag avstår nog (lunchen alltså). Göran, du och jag går och tar en öl någon annanstans istället, vad säger du? Dessutom undrar jag vad vår chef ska koka ihop för text att läsas upp!